Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
Милорад Мића Пантелић
IN MEMORIAM

Милорад Мића Пантелић

Милорад Мића Пантелић рођен је у Шапцу 22. маја 1943. године. Радну каријеру започео је као наставник музике у основној школи у Добрићу, да би после годину дана рад наставио у ОШ “Ната Јеличић” у Шапцу где је основао и дечји хор. На Фестивалу дечјих хорова Србије 1970. године освојио је прву награду, а две године касније другу.
Од септембра 1972. године радио је као музички уредник на Радио Шапцу. Стварао је ауторске емисије и урадио низ интервјуа са тада познатим музичарима, као и онима који су се касније прославили. Неке од ових интервјуа, као новинар сарадник објавио је у “Гласу Подриња”, али и друге текстове са различитим темама.
Заједница радиодифузних организација СР Србије његову емисију “Од Табановића до Париза” оценила је као најбољу 1977. године. Проучавао је стару народну и градску музику и колекционисао плоче на 78 обртаја. Записивао је уживо певане песме да би их сачувао од заборава. Неке од тих песама су Пружило се равно поље, У Илије, Род родила крушка ранка. Поред песама, истраживао је и биографије певача који су потекли из Шапца и сакупљао звучне записе њихових наступа. Био је један од оснивача ансамбла “Стари звуци” са којима је од 1977. до 1980. године наступао као вокални солиста, свирао је виолину, трубу и мандолину.
Оставио је необјављен, али припремљен ЦД са избором песама, текстовима, и биографијама певача, који би били штампани као пратећи материјал, под називом “Шабачки стандарди”.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa