Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
Одбранила титулу првака Србије
АЛЕКСАНДРА ИВКОВИЋ
ИЗ КОЦЕЉЕВЕ

Одбранила титулу првака Србије

Победнички пехар са другог републичког такмичења у јамбу поново се нашао у рукама Александре Ивковић из Коцељеве која је недавно у Соко Бањи успела да одбрани титулу државног првака у појединачној конкуренцији, освојену пре пет година.
Мало је познато да у Србији постоји овакво такмичење. Прво је одржано 2013. године у Бањи Јунаковић код Апатина.
–Коцка је коцка, рекло би се, али није. Много је коцкастог у нашој галаксији: и математичке и Рубикова, а Бога ми и оне мале што стану у једну игру звану “Јамб”. Конкуренција је и на овом такмичењу била јака, јер су и овога пута били сви такмичари који су и на претходном првенству били високо пласирани. Учестовало је 20 играча. Организација је била заиста савршена. Уживала сам у игри, забави и дружењу- каже победница која јамб игра од 15. године.
–Тренирам кад год имам слободног времена са својом заовом, а повремено и са ваљевском екипом. Заиста је непроцењив допринос спонзора који су ми омогућили одлазак на ово такмичење. Велику помоћ су ми пружиле фирме из Коцељеве “Алумаг”, “Грил Пекарац”, “Пеми стил”, кафе “93”, трговина “Игњатовић” из Голочела и књижара “Папирус” из Шапца- прича двострука државна првакиња.
Александра је по занимању дипломирани економиста, шеф рачуноводства у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу, мајка две студенткиње, супруга, пасионирани члан фолклорног ансамбла “Извор” из Коцељеве.
По природи радознала, енергична, упорна. Стиче се утисак да воли изазове и да их више него успешно решава. Несумњиво је да се титуле првака Србије неће лако одрећи ни на следећем такмичењу.

В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa