Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
НЕИСТИНАМА НАНЕТА ШТЕТА
ДЕМАНТИ НАВОДА О ПЛИВАЧКОМ МАРАТОНУ

НЕИСТИНАМА НАНЕТА ШТЕТА

Организатори овогодишњег Пливачког маратона Јарак – Шабац у понедељак су на конференцији за медије демантовали наводе које су неколико дана пре тога изнели одборници и локални функционери Повереништва Српске напредне странке. Божидар Катић, председник Организационог одбора маратона и Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације Шапца навели су да је изнет низ неистина у вези ове манифестације.
Према њиховим речима Трка мира, посвећена “Крвавом маршу” од Шапца до Јарка у Другом светском рату, била је пред гашењем. Огромним напорима успели су да је поново врате у календар такмичења.
-Претходних дана изнете су потпуне неистине, да је савез који је организовао ово такмичење фантомски, да је Маратон коштао више и да су вршене неке малверзације, а да је претходних година био велики број пливача, као и посетилаца, такође и да је та трка доносила бодове. Истина је да је Маратон органозовао Савез за даљинско, маратонско и мастер пливање који је део Пливачког савеза Србије. Овај Маратон је коштао најмање од када се организује. Број пливача претходне године, вече пред трку, био је четири. Захваљујући ПСС и Савезу за даљинско, маратонско и мастер пливање обезбеђено је још 13 пливача. Ове године их је било више од 100. Претходних година трка се није налазила ни у једном календару, није се бодовала. Ове године поново је у календару и бодује се и била је међународна, рекао је Катић и додао да су неки људи који тврде да је Савез фантомско удружење „и сами чланови тог удружења, пливали ове године и освојили бодове“.
На конференцији је речено и да везе са Јарком и Сремском Митровицом нису прекинуте. Вече пред маратон организован је историјски час у Јарку, а са представницима Месне заједнице Јарак и града Сремске Митровице разговарало се о начину на који ће се сећање на жртве “Крвавог марша” чувати у наредном периоду. Неке од идеја су да се поново покрну атлетска и бициклистичка трка од Шапца до Јарка. Организатори су подсетили да је ове године организована и регата која је спојила Јарак и Шабац.
-ТОШ је организатор Пливачког маратона дуги низ година. Од прошле године сам на месту директора и сусрео сам се са организацијом Маратона који није имао свој правилник. Трка која се не бодује и нема велики наградни фонд не привлачи пливаче прве и друге категорије. Када се пријавило само четири такмичара били смо у дилеми да ли га организовати или отказати. Публике није било и схватили смо да треба урадити нешто како бисмо Маратон покушали да вратимо тамо где му је место. Због тога смо преко ПССС ангажовали људе који су професионалци, рекао је Срђан Митрашиновић.
На конференцији је истакнуто да је наводима функционера СНС направљена велика штета како такмичењу, тако и граду и грађанима Шапца. Организатори су истакли да ће од надлежних институција затражити да провере све у вези ове трке, али да ће захтевати и одговорност оних који износе неистине.
-Мора да се подвуче црта. Не могу се непрекидно причати неистине и обмањивати јавност, истакао је Катић.

М. М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa