Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
ВАШАР НА НОВОЈ ЛОКАЦИЈИ
ПРИПРЕМЕ У ТОКУ

ВАШАР НА НОВОЈ ЛОКАЦИЈИ

Од ове године вашар на простору некадашње касарне на Сави. Планирано је да се поред досадашњих, прошире садржаји. Биће Базар који раније није био, одмаралишна зона
Шабачки Вашар ове године ће се одржати на другој локацији, на простору некадашње касарне на Сави. Михајловац ће се користити као паркинг простор. Представници организатори ЈКП “Старог града” кажу да ће на 10 хектара бити довољно простора за све старе садржаје, али и неке нове.
-Ова површина је много инфраструктурно опремљенија него претходна локација, са којом смо претходних година имали проблема сваки пут када падне киша. Простор је виши, није подложан подземним водама, а надземне се не задржавају. Постоји систем канализације, водоводна и електро инфраструктура. Велика површина је под бетоном па посетиоци неће газити по блату, наводи директорка ЈКП „Стари град“ Снежана Ђокић.
Улаз на Вашар ће бити из Савске улице, која ће бити затворена за саобраћај. Тезге са новом робом ће бити на улазу, са десне стране предвиђени део за угоститеље, а са леве за луна парк. Бувљак ће бити уз кеј.
-Планирано је да се поред досадашњих, прошире садржаји. Биће Базар који раније није био, одмаралишна зона, као и још неких нових ствари. Биће више излагача, а надамо се, и више посетилаца, каже Снежана Ђокић.
Иван Јелић, представник шабачких предузетника у комисији коју је организовао град, каже да су и они нашли свој интерес у томе што ће Вашар бити на новој локацији. Мисли да ће услови бити много бољи.
-Верујем да ће предузетнци бити много конкурентнији. Сматрамо да ће се повећати заинтересованост многих компанија и предузећа, али и ситних предузетника. То и јесте циљ да их привучемо овде. Добићемо велики део који ће бити полусајамског или сајамског карактера. Идеја је да Вашар вратимо коренима, трговини и представљању производа. Мислим да ће ова локација моћи да испуни те услове и видимо свој интерес да се појавимо овде као закупци и изложимо своје производе, каже Јелић.
За паркинг су, поред Михајловца, предвиђене још две локације. Паркинг ће се наплаћивати на свим.
-Наплата на Михајловцу ће се вршити путем СМС-а. Друга локација је у продужетку Кванташке пијаце, где ће бити затворено паркиралиште и где ће се паркинг плаћати 200 динара. Трећа локација је продужетак улице Краља Александра, на три ван коловозна паркиралишта и такође ће се плаћати СМС-ом. Верујемо да су ови капацитети довољни за много већи број посетилаца него ранијих година, Истиче Бојан Калановић, директор ЈКП „Паркинг“.
Цена СМС порука за паркинг око вашаришта износиће 220 динара.
На састанку Организационог одбора Вашара истакнуто је да је локација безбедна и да нема заосталих неексплодираних средстава од бомбардовања. Такође је речено и да Михајловац није продат, као што је било речи на друштвеним мрежама.
М. М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa