Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
ХИТНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

БУРНО ПОСЛЕ ПАУЗЕ

Хитна 24. седница Скупштине града Шапца одржана је у среду. На дневном реду су се нашле три тачке.
Утврђен је престанак мандата одборници Победе за Шабац Сандри Мићић, а њу ће у Скупштини града заменити Лидија Савић.
Усвојен је Предлог одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Шапца за 2018. годину. Образложено је да је ову одлуку требало усвојити до 15. септембра и да је због тога седница сазвана хитно.
Иако је седница требала да буде техничка, расправа је поново отишла у много праваца који нису имали везе са дневним редом. Говорило се о болници, болничкој капели, Пливачком маратону, надлежности инспекција...
Шеф одборничке групе Српске напредне странке Александар Пајић изјавио је да је скандалозан начин на који је заказана седница, а да су разлози за њено хитно сазивање познати само градоначелнику и председнику Скупштине.
-Апсолутно не постоје никакви разлози за хитност овакве седнице и због тога је и расправа била о свему сем о тачкама дневног реда. Постоји много тема у граду о којима треба да разговарамо на један квалитетан и документован начин, а овакав начин је спречавање разговора о суштинским проблемима овог града, рекао је Александар Пајић.
Са говорнице се водила оштра полемика између градоначелника Небојше Зеленовића, Александра Пајића, шефа одборничке групе Заједно за Србију Живојина Вулетића и одборника СНС и директора Опште болнице др Слободана Поповића. Реплицирало се много пута, а говорило се и повишеним тоном.
Градоначелник Зеленовић је након седнице изјавио да ће се о увредама изнетим на његов рачун изјаснити суд.
-Ово је требала да буде техничка седница која је требало да буде врло кратка и да се на њој донесу одлуке важне за даље функционисање одређених градских служби. Међутим, седница се претворила у оно у шта су представници СНС хтели да се претвори. Судски органи ће се изјаснити о новим увредама. Људи из СНС мисле да је нормално говорити неистине и вређати људе. Мислим да њих много боли што сада постоје судије које мисле својом главом и тужиоци који раде у складу са прописима. Постоје и даље њихови политички комесари из Београда који управљају њима, пошто они овде у Шапцу нису у стању да управљају сами собом. Ти исти из Београда управљају и инспекцијама. То је понижавајуће. Србија не треба да буде такво место за живот. Шаљу поруку сваком ко се супротстави да ће бити уништен. Ми у Шапцу се против тога боримо слободом, а сви узурпатори такве слободе ће бити немилосрдно кажњавани у складу са законом, рекао је градоначелник Зеленовић.
Трећа тачка дневног реда било је разрешење два члана Надзорног одбора ЈКП “Стари град” и именовање нових.
два МАЊЕ
На овој седници одборничку групу СНС напустила су још два одборника. Иван Петковски и Жељко Бекић образложили су да ће од сада наступати самостално, али и даље као опозиција.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa