Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
Марко и шарена лажа
Кривина у огледалу

Марко и шарена лажа

Један од најсрећнијих људи због посете Прворођеног Косову је свакако био Марко Огњиште Ђурић. Таква количина озарености лица није забележена у новијој историји Србије са све Косовом и Метохијом.
Срећа и радост што је ту, тик до Прворођеног вероватно се мери са оном ситуацијом када се мало дете први пут сусретне са шареном вашарском лизалицом. Марко Огњиште Ђурић је прави феномен, он се и даље радује шареним лажама.
У први мах, током саме посете, пасионираним пратиоцима тог догађаја на малим екранима је запао у вид чудан ход Марка Огњишта Ђурића. Да ли је то неки урођени рефлекс или нека чудна елеганција која је на нивоу оног перформанса у Монти Пајтону где Џон Клиз улази у Министарство лудог хода, ко би га знао. Тек, млађани Огњиште Ђурић доказао је да је спреман у стопу да прати сваку шарену лажу пред којом се нађе, под једним јединим условом – да је то шарена лажа од Прворођеног.
Није никакво претеривање ако кажем да у Србији са Косовом и Метохијом не постоји човек који лепше и френетичније аплаудира од Марка Огњишта Ђурића. Није то просто ударање шаке о шаку, то је много више од тога. То је ударац јачине сличне оној коју је применио још један фајтер за Косово – Симо Спасић док је убеђивао жену да му се врати. Такво аплаудирање доводи до ситуације да цело теле буде у некој врсти транса које је немогуће не приметити. Помислио би човек да се од такве енергије може и полетети. А, тек лице, израз, експозиција, занос. Нешто попут транса из којег се човек буди. и то са све отвореним устима. Могао би добар бизнис да направи од овог свог талента. Нешто попут нарикача на гробљу, само за лепе ствари. Тешко да би се те врсте ексклузивитета одрекао Прворођени, али ето идеје.
Захваљујући модерним средствима медијске комуникације у овом нашем веку, недавно смо имали прилику да видимо Марка Огњишта Ђурића у епизоди „Отпор“ где се као млади студент борио против режима Слободана Милошевића. Пошто се уласком у Српску напредну странку сви дотадашњи греси бришу, нико му то за зло није узео. Ових дана, међутим, испливао је снимак са његовог гостовања на једној локалној косовској телевизији где у сред препирке са водитељем о броју новорођених беба Марко Огњиште Ђурић креће неконтролисано да се смеје. Слично оном неконтролисаном ходу и аплаудирању. Овај смех тешко да може било кога да остави равнодушним. Чак и да се ради о скривеној камери, искривљено је до крајњих граница тако се смејати у студију било које телевизије.
Добре де, и Марко Огњиште Ђурић је човек од кври и меса. Има и он право да се опусти, да му пукне филм, да се, оно што се каже – распојаса. Није лоше, међутим, свремена на време да размислимо мало о свој тој екипи која у наше име и за наш рачун треба да води рачуна о нашој земљи. Нисам сигуран да ли нам је после тога до смеха или до плача.
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa