Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
ВАТЕРПОЛИСТИ САЗНАЛИ РАСПОРЕД А1 ЛИГЕ

ОДМАХ ПРОТИВ ШАМПИОНА

Прву сезону Регионалној А1 лиги шабачки ватерполисти почињу на најтежем гостовању, у Дубровнику, актуелном шампиону. Први меч у Шапцу против српског шампиона
Вечно питање у спорту је да ли меч против апсолутног фаворита и квалитетнијег тима представља најлакши или најтежи изазов за једну екипу? Колико потпуна ослобођеност притиска, односно терет на раменима ривала компензује разлику у квалитету или спремности? Питања су реторичка, своде се на различита размишљања, но какав год став да заступате, тешко да ће неко оспорити да је распоред мечева Регионалне ватерполо А1 лиге био наклоњен шабачким играчима. Другог викенда октобра ће “на ноге” троструком шампиону и без конкуренције првом фавориту и ове сезоне, дубровачком “Југу”. Седам дана касније у Шабац долази најтрофејнији тим лиге, шампион Србије “Партизан”. Одмах потом, још један великан ће стајати наспрам Шапчана, “Младост” и то у Загребу.
-Не морате бити велики познавалац ватерпола да би знали о каквим клубовима се ради, каквим организацијама, каквим амбицијама. “Југ” је синоним за наш спорт и Дубровник, увек је кандидат за титулу шампиона Европе, “Партизан” има невероватну школу, увек имају конкурентну екипу, “Младост” жели да парира “Југу”, поново је у Лиги шампиона, машта о титули, но велике жеље имају и сплитски клубови, “Јадран”, “Приморац”, “Црвена Звезда”, биће то сјајна сезона и сваки меч огромно искуство за наш млад тим. Нека фаворити буду други, а наш циљ је да ово буде само прва у низу сезона у елити – истичу у ВК “Шабац”.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa