Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
УЗ ТЕРЕТ ФАВОРИТА
МАЧВА НАСТАВЉА СУПЕРЛИГАШКЕ ДАНЕ

УЗ ТЕРЕТ ФАВОРИТА

Добрим почетком нове сезоне Шапчани се позиционирали високо, али и на себе, у неким дуелима, преузела улогу фаворита. Земун један од ривала где се очекују три бода
Оба тима су пред старт првенства прокламовала амбиције опстанка у лиги, чувања суперлигашког статуса, но после седам кола, потпуно другачијег расположења дочекују међусобни окршај. Шапчани су можда и најпријатније изненађење Супер лиге до сада. Превазишли су сва бодовна предвиђања у првих седам кола, однели бодове из Сурдулице и Лучана, те пуни оптимизма, наде и вере у себе очекују меч против Земунаца. Могу се поредити екипе, говорити о појединачним карактеристикама, но довољно је видети табелу и форму две екипе да би закључили како је “Мачва” фаворит. Више играча из претходне сезоне је остало у клубу, квалитетнији су у односу на колеге “плаво-зелене” и играју боље.
- Земун је квалитетнији од позиције на табели и опуштен приступ би могао бити кобан. Они имају пет бодова, пет мање од нас, но слично као и ми су у неким мечевима заслужили више него што је семафор показивао на крају. Уз то имали су и тежак распоред. Узели су бод на Бановом Брду, а сви знају колико је то тешко. Довели су новог тренера, имају неколико квалитетних и добрих играча. Свакако да желимо три бода и да нам је то циљ, опет кажем, притисак није лош у спорту, он је по мени предуслов успеха, те и ако имамо терет фаворита, морамо знати да га изнесемо на прави начин – рекао је тренер Мачве Драган Аничић.
Земун је једном тријумфовао, два пута ремизирао до сада и четири пута је поражен. “Лед су пробили” тек у септембру, победивши “Рад” 1:0. Почели су добро, ремијем на Чукарици и бодом против Војводине у надокнади, но између су уследила четири пораза (Радник, Партизан, Динамо и Младост). У том низу цех је платио тренер Милановић, човек који их је увео у Супер лигу, а наследио га је Милош Крушчић, некадашњи помоћник у Литексу и Таразу. Много је долазака и одлазака у и из клуба током ового прелазног рока било. Од долазака се истичу Романовски, Стојковић, Мркаић и Бошњак, док је у самом финишу прелазног рока клуб напустио један од водећих играча Вељко Симић, док су пре њега то учинили: Ђенић, Лацикас, Кисо и Аасани. Једна од последњих придошлица у Мачву, Марвеђо, у Шабац је дошао баш из Земуна.
Одбрана је јачи део тима. Уз голмана Милошевића, предводи је искусни Трајковић, потом Башановић, док се у средини издвајају: Ђаловић, Луковић, Стојковић. Меч почиње у суботу, од 20 часова на стадиону Мачве. У борбу за нова три бода “Мачва” ће морати без Јеремића, Тошића и Лазаревића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa