Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
ГРАЂАНИ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ВАЖНО
ГОРЊА ВРАЊСКА

ГРАЂАНИ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ВАЖНО

Од 1.100 људи, у списак за непосредно изјашњавање уписано је 840 мештана. У односу на прошлу годину повећан је број заинтересованих. Људи су заинтересовани, а ове године биће седам предлога
Протеклог уторка асфалтирањем површине испред школе, продавнице и паркинга у Горњој Врањској, завршено је уређење центра села које је један од предлога изгласан прошле године на референдуму. У овом месту до сада је постављена столарија на цркви и расвета, а мештане у недељу поново чека непосредно изјашњавање.
- Месна заједница је дала своје предлоге, а ја бих овим путем позвао мештане Горње Врањске да изађу на референдум. Захвањљујем се Локалној самоуправи која нам је омогућила да одлучујемо о својим средствима – истакао је Драган Лукић, члан Савета Месне заједнице.
Од 1.100 људи, у списак за непосредно изјашњавање уписано је 840 мештана. У односу на прошлу годину повећан је број заинтересованих. Људи су заинтересовани, а ове године биће седам предлога.
Помоћ за изградњу цркве, помоћ ФК “Милош Поцерац”, изградња тротоара према цркви и према Стојићевићима, завршетак радова на уређењу центра села и Дома културе, одржавање неасфалтираних путева, постављање уличног светла од центра ка цркви и одржавање гробља и уређење стаза на њему су предлози о којима ће мештани Горње Врањске у недељу од 8 до 20 часова у Дому културе, одлучивати. Новац који им је на располагању је 2.189.220,35 динара.
-Мештанима Горње Врањске није непознато шта их очекује у недељу. Велики број њих је уписан у спискове за непосредно изјашњавање. Тринаестог септембра ће бити донето коначно решење о броју учесника, а 16. септембра позивам мештане да се јаве у Дом културе и да се изјасне о предлозима које је Месна заједница овде предложила – истакла је Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, присуствовао је са својим сарадницима завршним радовима у Горњој Врањској и истакао важност права о слободном одлучивању.
-Новац није велики, али има га тачно онолико колико су грађани платили од пореза на имовину. Сада могу сами да кажу шта је за њих најважније. Ово је једини начин да чујемо шта је права народна воља. Шабац је једини град у Србији у ком грађани на овај начин имају прилику да троше сопствени новац који се налази у буџету. Овако треба да изгледају све месне заједнице и градови у Србији. Поставља се једино питање да ли желимо да сви грађани одлучују о свом новцу или један човек – наводи градоначелник Небојша Зеленовић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa