Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
Будућност сада
КАЈАК – ОЛИМПИЈСКЕ НАДЕ

Будућност сада

Надметање олимпијских нада у Познању затвара кајакашку сезону и на међународној сцени. Међу представницима Србије седам чланова КК “Зорка”
Сениори су на заслуженом одмору, месец дана ће “пунити батерије” пре него што започну припреме за нову сезону, важну предолимпијску годину. Сањаће и вежбати за Токио, а нешто касније на “спортки распуст” ће они који мислима путују ка Паризу 2024. и Лос Анђелесу 2028. године. Олимпијске наде, млади такмичари из целог света, од сутра до недеље водиће борбу у Пољској (Познањ) за престижне медаље на такмичењу Олимпијских нада. Селектор Бора Сибинкић обајвио је списак од 36 имена, а међу њима је и седам будућих звезда из редова Кајак клуба “Зорка”.
Најстарији су Жарко Јаковљевић и Огњен Нинковић (2001. годиште). Они ће наступати у тандему у дисциплини К2 1.000. Годину дана млађи су Дуња Сарић и Бранко Лагунџић. Дуња ће веслати у више дисциплина, једноседима на 500 и 1.000 метара, односно двоседу на 500 метара са Аном Мирков, док ће Бранко за своје “место под сунцем” грабити у једноседу на 200 и 500 метара и заједно са Вуком Милетићем у двоседима на 200 и 1.000 метара. Најмлађи Шапчани су рођени 2003. године и то су: Бојан Делибашић, Вук Милетић и Вељко Довраговић. Вук Милетић је претендент у истим дисциплинама као и Бранко Лагунџић, Бојан Делибашић ће на списак учесника К1 200 у свом годишту, а Вељко Довраговић ће такође у једносед, само на дужој, километарској деоници.
Према овогодишњим пропозицијама, сва три ангажована годишта веслају једноседе, док су групни чамци подељени на оне у којима су кајакаши рођени 2001. године, односно они где су заједно 2002. и 2003. годиште Такмичење олимпијских нада је незванично светско првенство млађих од 17 година и свакако је најважнија провера напретка младих током такмичарске године. Српска експедиција је у Пољској од уторка.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa