Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
Игра верности без граница
СВАДБЕНО ВЕСЕЉЕ КУБАНКЕ И СРБИНА

Игра верности без граница

Кубанци јесу познати по заносном плесу али ни Срби у колу ништа не заостају. У свом највеселијем дану, младенци одлучили да “домаћине” провере. Волели би да породично гнездо “плету”, безбрижни у “вечном лету”
Била је то једна од оних љубави на први поглед. Она Кубанка. Он Србин. Нашли су се на раду у Немачкој. Ту је и пала, она судбоносна одлука „ДА“.
Познанство и дружење је било кратко. Прво виђење преко фотографије из пакета, који је донела њена сестра. Слику је показала пријатељу са којим ради. Он се одушевио и одлучио да будућу супругу боље упозна. Следило је кратко дружење и онда судбоносна одлука о ступању у брак.
Младенци, Кубанка Аргелија Хернандез Фоy и Србин Дарио Вигњевић, одлучили су да заклетву на верност “положе” у српском манастиру Петковица. Заједничко свадбено весеље на које су позвали родбину и пријатеље, било је прошле суботе у прелепој сали у центру Богатића. Млада је рођена у Лас Тунасу, недалеко од Хаване, крајем фебруара 1983. године. У Богатићу је учила и савладала немачки језик. Најсигурније говори шпански. Помало српски и енглески. Дипломирала је журналистику, а у Немачкој ради на пливачком базену. У Београду је највише обрадовао снег.
Младожења је из Новог Града у Републици Српској. Уз српски, говори немачки, шпански и помало енглски језик. Споразумевају се на разне начине, а тренутно станују на тромеђи Француске, Швајцарске и Немачке у граду Барбелину. Он је машиновођа, рођен крајем јануара 1974. године.
- На Куби се живи доста релаксирано и безбрижно. Волео бих да је тако и код нас. Најсрећнији бих био да живимо у вечном лету. Пола године у Србији (лето), пола на Куби (зима). Уствари увек лето. Све уз доста забаве и игре, по чему смо заједно познати. Заједно смо одлучили да гостима на нашем свадбеном весељу приуштимо прилику да боље упознају нашу живописну народну ношњу и игру, каже срећни младожења.
Тако је у овом случају игра и песма стављена на највиши пиједестал вредности. Младенци, њихови гости и домаћини били су посебно задовољни.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa