Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
Идеално решење
ИНИЦИЈАТИВЕ

Идеално решење

Удружење „Еко Дрина“ из Бадовинаца, на чијем се челу налази Светомир Тошић и брине се о развијању еколошке свести код грађана и туристичком развоју мачванског приобаља плаховите реке, обратило се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поводом планирања градње трасе аутопута који ће повезати Републику Србију и БиХ.
У допису Удружења се поред осталог каже да су истраживањем терена, ослањајући се на предходне планове државних путева од Руме, преко Шапца до Лознице, дошли, по њима до идеалне трасе која би повезала градове: Лозницу, Бијељину и Шабац. Овим, како тврди председник Удружења Светомир Тошић, повезивање Бијељине са највећим градовима Србије Београдом и Новим Садом, било би краће за око 10 километара од трасе која би Бијељину преко Раче повезала са Кузмином.
- Усвајањем нашег предлога траса би ишла ван насеља и не би наилазила на нека домаћинства по истуреним атарима села Мачве, Семберије и Срема. Наше истраживање, доказује и то да би после повезивања Лознице и Павловића моста са петљом Бадовинци аутопут, додатно био фреквентнији са још око 10.000 возила дневно, додаје Тошић.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa