Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.
Слава великанима позоришта
ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ “ДАНИ МИЛИВОЈА МАРТИНОВИЋА-МАРТИНА”

Слава великанима позоришта

Откривен мурал недавно преминулом доајену Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић” у Богатићу Нинку Ковачевићу. Већ прве вечери, бројну публику одушевили млади глумци Факултета драмских уметности у Београду, извођењем драме “Чудо у Шаргану” Љубомира Симовића. Укупно, осам вечери позоришта и бројне награде
Нема сумње да Аматерско позориште “Јанко Веселиновић” у Богатићу има дугу традицију, коју нове генерације поштују и допуњавају наградама и признањима на фестивалима аматерске позоришне сцене широм Србије, где учествују. Веома добра потврда за то је и организација позоришног фестивала “Дани Миливоја Мартиновића-Мартина”, који је почео протеклог понедељка у Богатићу. То је, како истичу у позоришту њихова жења да се на неки начин одуже бројним “великанима” позоришта, који су његову и славу Мачве пронели широм Србије.
Прво је у парку, на зиду Дома културе, откривен мурал с ликом Нинка Ковачевића, недавно преминулог и једног од доајена аматерске позоришне сцене у Богатићу, који је, тврде његове колеге, целог себе поклонио позоришту.
Прве вечери ( осми октобар ) фестивал су отворили млади глумци, друге године Факултета драмских уметности у Београду, са представом “Чудо у Шаргану”, Љубомира Симовића у режији Мирјане Миленковић, а у њиховим редовима је био и Драган Петровић из Богатића, бивши члан Омладинске сцене овог позоришта. Млади глумци исказали су свој раскошни таленат на одушевљење великог броја позоришне публике у Богатићу.
Наредне вечери ( уторак ) публици се представило КУД “Бриле” из Беочина са представом “Хероји нације”, Ивана М. Лалића у режији Секуле Петровића. У среду (јуче) је наступило позориште “Бата Булић” из Петровца на Млави са представом “Ми чекамо бебу”, Стевана Копривице у адаптацији и режији Милоша Јагодића. игра “Вирус”, Синише Ковачевића у
КУД “Караџић” из Лознице, вечерас игра “Вирус” Синише Ковачевића у режији Зорана Грујића. У петак наступају Јагодинци са представом “Идемо у лов” Жоржа Фејдоа у режији Љиљане Ивановић.
Првог дана викенда, у суботу сцена “Маска” из Шапца извешће “Хотел и сан” у адаптацији и режији Ивана Томашевића, а у недељу ансамбл ПАБ “Батајница”, одиграће “Прљав веш” у режији Саше Латиновића.
Последњег фестивалског дана у част награђених Шабачко позориште и сцена “Маска” извешће “Искушење”, Драгана Маринковића у режији Ивана Томашевића.
Специјални жири сваке фестивалске вечети бира глумца вечери. Последњег фестивалског дана доделиће признања за главне и епизодне мушке и женске роле. Биће проглашен најбољи млади глумац, а први пут биће уручена и награда “Зоран Ђонлић”( прослављени редитељ позоришта ) за афирмацију позоришног аматеризма.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa