Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
АПСОЛУТНИ И РЕЛАТИВНИ ПОБЕДНИК У ДИЗАЊУ ТЕГОВА
СТРАХИЊА ОСТОЈИЋ НАЈЈАЧИ У БИЈЕЉИНИ

АПСОЛУТНИ И РЕЛАТИВНИ ПОБЕДНИК У ДИЗАЊУ ТЕГОВА

Овај младић се дизањем тегова бави већ готово десет година, а последње четири такмичарски. Конкуренција у Бијељини била је изузетна што га је, каже, додатно мотивисало
Недавно одржано такмичење у Републици Српској под окриљем светски признате WRPF федерације привукло је највећа елитна имена powerliftinga у региону. Крај ове године двадесетпетогодишњи Страхиња Остојић из Коцељеве памтиће по изузетном резултату. Бранећи боје наше земље, проглашен је за апсолутног и релативно најјачег такмичара.
–Наступао сам у категорији до 140 килограма. У дисциплини чучањ сам подигао 322,5 килограма, у bench press 220 и у мртвом дизању 360 килограма. У тоталу сам имао 902,5 килограма што је уједно и трећи најбољи резултат икада у региону- истакао је Страхиња.
Овај младић се дизањем тегова бави већ готово десет година, а последње четири такмичарски. Конкуренција у Бијељини била је изузетна што га је, каже, додатно мотивисало. Проглашен је за најбољег такмичара по wilks бодовима и може се рећи да је освојио све што се могло на овом надметању снагатора.
–Неки од претходних успеха које бих издвојио су прво место у јуниорској конкуренцији на Светском првенству 2016-е године, затим и апсолутно и релативно најјачи јуниор Балкана 2017-е. Осим тога сам и вишеструки првак државе и рекордер. Једни од мени најдражих успеха су три европска рекорда које сам поставио док сам се такмичио у јуниорској конкуренцији- прича Страхиња.
Његовим амбицијама и плановима сигурно још увек није дошао крај јер жели да поново наступи на Светском првенству у наредне 2-3 године и да покуша да направи што бољи резултат и домогне се планетарне титуле.
В. БОШКОВИЋ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa