Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
На корист свим грађанима
САВСКА АВЕНИЈА ГОТОВА НА ЈЕСЕН

На корист свим грађанима

Центар града ускоро ће бити боље повезан са Старим градом и Шабачком тврђавом. Највећи део радова на уређењу Савске авеније треба да буде завршен до почетка Вашара. То је први корак у реализацији пројекта Савапарк.
Комплекс Савапарка простираће се на чак 300 хектара. Сада ће бити уређено првих 10-ак.
-Пројекат Савске авеније реализоваће се неколико наредних месеци. Ради се низ нових пешачких прилаза, бициклистичких стаза, зелених уређених површина, дечје игралиште. Нови мобилијар је прилагођен европским стандардима у области енергетске ефикасности, што је у складу са основном концепцијом читавог парка. Стварамо нову јавну зону за рекреацију и угођај свих грађана Шапца. Као инспирација су нам послужили модели западноевропских држава, пре свега Холандије и Данске, које се боре са сличним изазовима као и ми, а то су поплаве и висок водостај. Њихове иновације смо покушали да применимо и на наше услове, колико је то било могуће, навела је главни архитекта пројекта Савапарк Ксенија Лукић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да су радови на пројекту Савапарка најважнији за град. Изјавио је да је рок за извођење радова на првом делу пројекта крај новембра, али да ће до Вашара бити урађен највећи део тога, да би грађани могли несметано да уживају у Вашару.
-Ово је један потпуно другачији приступ једног града на реци од онога на шта смо навикли. Најатрактивнија зона у нашем граду је опредељена на корист свим грађанима, а не за становање или било чију приватну зараду. Користиће свим грађанима за спорт, рекреацију, културу и све друге садржаје које смо наменили Савапарку. Паралелно са овим завршавају се пројекти који су везани за наставак радова на Савапарку, а то су канал бр. 1, канал бр. 2 и језеро, рекао је градоначелник Зеленовић и захвалио свим грађанима који су учествовали у изради овог пројекта.
Радови на овој првој фази коштају 110 милиона динара.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa