Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Рођендан у знаку хуманости
МЕДИЦИНСКА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ШКОЛЕ

Рођендан у знаку хуманости

Медицинска школа “Др Андра Јовановић” у петак је обележила 73 године постојања и рада. Као и претходних девет година, овај дан су обележили хуманитарном акцијом.
Ученици и запослени, у сарадњи са Ученичким парламентом, сакупили су око 650 килограма животних намирница, које су предали Фондацији “Хумано срце”. Фондација ће помоћ упутити својим социјално угроженим корисницима.
-Сарадња Фондације “Хумано срце” и Медицинске школе траје од самог оснивања Фондације, тачније 11 година. Заснива се на узајамном поштовању и поверењу и надам се да ће тако остати и у будућности. Ово је заиста хуман гест, а знамо да је хуманост друго име ове школе која и регрутује особље које ће се бавити хуманим радом, истакла је Ружа Поповић, председник Фондације “Хумано срце”.
Поред намирница одељење фармацеута припремило је асортиман својих производа које су продавали. Прикупљени новац биће искоришћен за неке нове хуманитарне акције.
-Ученички парламент се сваке године труди да спреми пакете и да они оду у праве руке. Одзив ученика је увек одлучан и задовољни смо како ове акције протичу, рекла је Емилија Матић, представник Ученичког парламента Медицинске школе.
Директорка школе Биљана Ђукнић је навела да је њихова мисија да поред доброг образовања ученицима пруже и правилно васпитање.
-Управо је хуманост аспект на ком се у овој школи много ради. Ученици и запослени овом акцијом већ 10 година показују да је школа на стази доброчинства. Задовољна сам што сарађујемо са “Хуманим срцем” и што ћемо помоћи нашим суграђанима, изјавила је Биљана Ђукнић.
Поводом Дана школе ученици су припремили и представу коју су извели за своје другове.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa