Инфо

24. септембар 2020.24. сеп 2020.
Могућа ревизија буџета
ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Могућа ревизија буџета

Поред прихватања решења о разрешењу и именовању 10 председника и чланова Управних одбора више јавних предузећа и једног Надзорног одбора, Јавног комуналног предузећа “Богатић”, доста времена одузела одборничка питања. Седници нису присуствовали одборници Социјалистичке партије Србије
Прво су усвојени предлози за разрешења и именовања, председника и чланова Управних одбора: Центра за социјални рад у Богатићу, Народне библиотеке “Јанко Веселиновић”, Туристичке организације и Предшколске установе “Слава Ковић”. Потом и предлог решења о разрешењу, а онда и именовању нових председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа Богатић.
Највише забринутости изазвала је последња тачка дневног реда, одборничка питања у којој су своје визије и питања изнели одборници Александар Илијашевић из Бадовинаца и Синиша Севић из Црне Баре.
Илијашевић је, примера ради изразио потребу за ревизијом општинског буџета, који је према његовом сазнању у минусу око 150 милиона динара. Коментаришући одговоре на његова питања са прошле седнице о потрошњи средстава општине за рад Фудбалског клуба “Мачва” и Рукометног клуба, у првом случају од 9,2, а у другом 5 милиона динара, констатовао је да су то велика средства и дупло више од предвиђених буџетом. Између осталог и у овоме треба тражити разлоге својеврсног мањка у општинској каси, због чега су угрожене неке основне активности у овој локалној самоуправи.
Председник Скупштине општине Богатић Синиша Пузић, констатовао је да стање у општини, када су финансије у питању, није било никад горе у последње две деценије.
Овој седници нису присуствовали одборници Социјалистичке партије Србије. Стиче се утисак да се ревизија буџета намеће као један од највероватнијих потеза нове општинске власти.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa