Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
СПРЕМНИ ЗА ЗИМУ
ЈКП “БОГАТИЋ”

СПРЕМНИ ЗА ЗИМУ

Захваљујући великој помоћи и разумевању општине Богатић, Јавно комунално предузеће у овој локалној самоуправи, спремно дочекује ову зиму. У последње време технички су се добро опремили.

-Потписали смо уговор са Општинском управом општине Богатић у оквиру сталних послова везано за зимско одржавање јавних површина у оквиру прве зоне насељеног места Богатић. Предмет уговора је конкретно чишћење снега и леда са пешачких прелаза, тротоара и других јавних површина, прилаза јавним установама, паркинга у оквиру прве зоне и паркинга јавних установа на територији наше општине. Осим послова који су дефинисани и предмет овог уговора ЈКП Богатић у зимском периоду одржава и прилазне путеве гробљима и мање приступачне улице на територији општине, кроз ангажовање и потписивањем уговора о одржавању друге и треће зоне, каже директор овог предузећа Владан Попадић, истичући да су се технички опремили, захваљујући у првом реду одличној сарадњи са локалном самоуправом, која им у највећем делу одобрава и финансира кроз редован програм субвенција набавку неопходне опреме.

-У предходном периоду набављена су и вишенаменска возила, као и опрема која у периоду одржавања и кошења зелених површина имају ту функцију и у потпуности задовољавају те потребе, а након тог периода уз монтажу раоника преузимају улогу возила која су на располагању за зимско одржавање. Прошлог месеца смо извршили и технички пријем опреме за зимску службу и то је завршна фаза набавке коју је у вредности од два милиона динара финансирала локална самоуправа, кроз Програм субвенција за 2020. годину. Опрема се састоји од самоутоварног посипача соли и раоника.

Биће инсталирана на већ постојеће возило које је до сада пре зимске сезоне било у функцији одржавања шибља поред општинских путева са прикључком таруп. Поред овога сада већ комплетираног возила ЈКП “Богатић” располаже и са камионом за течно посипање и раоником за снег. Овај камион са надоградњом за течно посипање је у предходном периоду био ангажован на дезинфекцији свих улица и путева на територији општине Богатић у циљу спречавања ширења епидемије изазване вирусом Ковид 19, наглашава директор Попадић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa