Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
Састанак Радне групе за  имплементацију Пројекта”Јадар”
САОПШТЕЊЕ

Састанак Радне групе за имплементацију Пројекта”Јадар”

У уторак 08. децембра 2020. године у згради Владе Републике Србије, одржан је први састанак Радне групе за имплементацију Пројекта”Јадар”. Састанком је председавала Проф. др Зорана Михајловић, министар Министарства рударства и енергетике. Ради се о Пројекту који је од велике важности не само за Републику Србију, већ и читав овај регион и Европу.

Радну групу, коју је формирала Влада Републике Србије чине представници Министарства рударства и енергетике, Министарства заштите животне средине, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства привреде, Министарства финансија, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Развојне агенције Србије, Мачванског управног округа, града Лознице, Јавног предузећа “Србијагас”, “Путева Србије”, “Електромреже Србије, “Инфраструктуре железница Србије”, представници Компаније “Rio Sava Exploration”.
Поред значајних економских ефеката који се очекују реализацијом Пројекта “Јадар”, од пресудног значаја је очување и заштита човекове животне и радне средине о чему се води рачуна од самог почетка реализације Пројекта.
На седници су представници компаније “Rio Sava Exploration” представили Пројекат, а разматране су и информације о пројекту експлоатације и прераде минерала јадарита, са аспекта рударства и енергетике, заштите животне средине и града Лознице.

Као члан Радне групе, у име Мачванског управног округ, седници је присуствовао Владан Красавац, начелник Управног округа.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa