Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
Одржана прва радионица
РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „МОЈ ВРТИЋ“

Одржана прва радионица

Једна од активност која је предвиђена пројектом је радионица са родитељима и децом поводом новогодишњих празника. Одржана је прошлог уторка у просторијама Црвеног крста Владимирци, такође опремљеним од средстава Пројекта. Радионици је присуствовало дванаесторо родитеља и петнаесторо деце
Министарство просвете, науке и технолошког развоја реализује Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања уз помоћ зајма Светске банке. Циљ Пројекта је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група.

Општина Владимирци је једна од општина која је у другом кругу добила грантове за реализацију разних активности кроз Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања. Кроз овај Пројекат Општина Владимирци ће деци из друштвено осетљивих група створити услове да имају једнаке могућности за учење и развој као и сва друга деца, а такође ће уз партнере из Пројекта а то су ПУ“Сунцокрети“, Дом здравља, Црвени крст и Центар за социјални рад радити на оснаживању породице и родитеља деце најмлађег узраста.

Предшколска установа „Сунцокрети“ Владимирци као партнер Пројеката „Мој вртић- вртић за сву децу“ овим програмом обухватила је двадесет петоро деце из насеља Звезд, Меховине, Крнић и Владимирци.

Предшколска установа „Сунцокрети“ у оквиру гранта добила је аутомобил Dacia Logy 6+1 која ће служити да превезе децу из најудаљенијих насеља, за потребе пружања помоћи родитељима које су планиране овим пројектом (теренске кућне посете по принципу „од врата до врата“, посете мобилног саветовалишта породицама у циљу упознавања родитеља и старатеља о нези, исхрани, вакцинацији и др) иза хоризонталне размене са установама које су у пројекту.
Једна од активност која је предвиђена пројектом је радионица са родитељима и децом поводом новогодишљих празника. Дана 15.12.2020. одржана је прва у низу радионица у просторијама Црвеног крста Владимирци која је опремљена такође од средстава Пројекта. Радионици је присуствовало дванаесторо родитеља и петнаесторо деце.
У току радионице представници Центра за социјални рад презентовали су радионицу „Социјална инклузија- инклузивно образовање“.

Подршку родитељима и деци пружили су сви партнери из Пројекта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa