Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
Саопштење за јавност

Поводом смене директорки установа културе у Шапцу

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу са жаљењем констатује да су бивше директорке Народног музеја и Шабачког позоришта показале непоштовање за град који их је великодушно прихватио и показале да им никада није био важан културни развој Шапца, већ искључиво лични интерес.

Да их није брига за своје дојучерашње суграђане, Нела Тонковић и Милена Богавац показале су и тиме што су се према имовини града Шапца, односно имовини свих Шапчана понеле као да је њихова лична имовина. Обраћање медијима након разрешења са директорских места одржале су у Музеју шабачких Јевреја којим управља Народни музеј.
Неистинама изреченим на конференцији за новинаре, покушале су да са себе скину одговорност за лоше управљање установама на чијем су биле челу и кривицу свале на Српску напредну странку. Колико год Тонковић и Богавац биле кивне на нову шабачку власт и у свему гледале некакав политички реваншизам, мандат им је скраћен због лошег рада и дискутабилних пословних потеза.

Питамо се како назвати, између осталог, гашење традиције Октобарског салона, ликовне манифестације која у Шапцу траје од 1954. године? Или због чега су позоришна сцена, као и део сталне поставке у Музеју у распаду? Шта тек рећи на ангажовање обезбеђења у Позоришту? Да ли је ово одговорно управљање важним установама културе?

Непријатељски став према новој градској власти, ниподаштавајући однос према већини Шапчана само зато што су гласали за Српску напредну странку, далеко су од културе на коју се позивају. У овоме је предњачила бивша директорка Шабачког позоришта која је још 30. маја изјавила да “ако се у Шапцу промени локална власт, не планира да остане директорка Шабачког позоришта”. Зато не можемо да разумемо, чему представа након разрешења?

Врата Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу отворена су за све оне који желе да допринесу развоју нашег града и добробити Шапчана. То смо и показали. С друге стране, сви они који се бахате на рачун наших суграђана, никада не могу бити наши сарадници.
ГО СНС Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa