Инфо

17. децембар 2020.17. дец 2020.
Нагли пораст  броја оболелих
ДВА ИПО ПУТА ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ У ОДНОСУ НА ПРЕТХОДНУ НЕДЕЉУ

Нагли пораст броја оболелих

Имамо експлозију броја заражених у последњих неколико дана. У протеклом периоду било је у просеку 4-6 заражених дневно. Међутим, сада је то од 10-24 лица на дневном нивоу
Таман када се чинило да се епидемија коронавируса у коцељевачом крају смирује јер је статистика указивала на већи број контролних него првих прегледа, број новозаражених нагло се повећао.

У недељи за нама, према подацима Завода за јавно здравље Шабац, у овом крају евидентирано је 76 нових пацијената код којих је потврђено присуство Ковида-19. То је чак два ипо пута више новооболелих грађана у односу на седмицу пре. Само у једном дану протекле недеље било је 24 потврђена случаја заражавања што је највећи број до сада забележен од почетка епидемије у нашој земљи.

Коментаришући новонасталу епидемиолошку ситуацију командант општинског Штаба за ванредне ситуације Душан Илинчић истакао је да је приметан заиста велики број новооболелих за кратко време те да је евидентно да појединци нису поштовали прописане мере, како оне изречене од стране Владе Републике Србије тако и оне донете на општинском нивоу.

–Имамо експлозију броја заражених у последњих неколико дана. У протеклом периоду било је у просеку 4-6 заражених дневно. Међутим, сада је то од 10-24 лица на дневном нивоу. Поред PCR тестова који се ради преко Завода за јавно здравље у Шапцу, сада се раде и брзи антигенски у Дому здравља који помажу у дијагностиковању Ковида-19. Резултати се добијају јако брзо, у року од пола сата до сат и то је значајно убрзано дијагностиковање, брже реаговање и на тај начин правовремено се заражени стављају у карантин, уз праћење даљег здравственог стања оболелих- изјавио је Илинчић.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa