Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Дерби у среду
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Дерби у среду

Посебан ривалитет се развио између Шапца и Звезде претходних сезона. Ривал освајач Купа и полуфиналиста ЛЕН купа. Искусан тим, предођен дугогодишњим тренером
Требало је да наредни викенд буде ватерполо дерби викенд, где би снаге одмерила два тима између који се претходних сезона развио посебан ривалитет, Шапца и Црвене Звезде, званичног шампиона и вицешампиона, два клуба који желе највише и у овој сезони. Ипак, велики успех Звезде на евро сцени и пласман у полуфинале ЛЕН купа донео је померање дербија за среду, седми април.

Очекивано, Шабац није имао проблема против Бањице, 21:2 је славио, тренер Васовић је имао прилику да пружи значајну шансу и играчима са мањом минутажом и одмори најбоље за важан дуел који их очекује. Тријумф над Звездом, осим великог психолошког значаја, враћа Шапчане у борбу за друго место пред плеј оф, а та позиција ће значити и предност домаћег терена и у полуфиналу плеј офа. Свакако да је плеј оф мерило форме у најважнијем тренутку, те је регуларни ток и припрема за оно што следи.

Звезда јесте била фаворити из сенке пред почетак сезоне, но тренер који је дуго у клубу, некада можда и подцењен, Александар Филиповић направио је тим који је успео да оствари више у Европи од свих других, против Солнока тражи финале ЛЕН, освојио је Куп иако није његов тим био фаворит. Танкосићу, Касуму, Басари, Шулцум, Вукићевићу, придружили су се Рађен, Шимицу и сада је то тим који не крије да жели дуплу круну. У Београду су јесенас славили домаћини, али у мечу где је Шабац био бољи три четвртине дуела. Последњи меч у Шапцу решен је у псоледњој секунди, а мало ко памти дуел ових екипа да није било драме.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa