Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Друштво дефектолога Србије, признање за постигнућа Даријану Бојићу

Тимским и преданим радом ка успеху

Награду Фонда “Проф. Миодраг В. Матић” додељује Друштвo дефектолога Србије. Признање и специјална лупа за слабовиде особе за Даријана Бојића. Залагањем стручног тима деца постижу успехе. Удружења „Живимо заједно Шабац“ и „Да будемо сви једнаки“ ослонац и подршка особама са сметњама у развоју и њиховим породицама. Град Шабац ће наставити да подржава све чланове заједнице у изградњи друштва једнакости
Због постигнутих резултата у стицању и примени знања, вештина Даријану Бојићу, ученику шестог разреда Основне школе “Свети Сава”, добитнику награде Фонда “Проф. Миодраг В. Матић” коју додељује Друштвo дефектолога Србије додељено је признање и специјална лупа за слабовиде особе протекле недеље у Градској кући на свечаном пријему.
Председник Друштва дефектолога Србије Синиша Ранковић истакао је значај активног учешћа друштва и струке у креирању бољих услова за особе са сметњама у развоју.
-Кроз награду за најбољег ученика Фонда се види и препознаје мукотрпан рад колега дефектолога, како у системским организацијама, односно школама, тако и у домену невладиних организација. Залагањем деца постижу успехе. Наш рад јесте тежак, али када видите да дете напредује и да ће једнога дана постати срећан и користан члан друштвене заједнице, онда је идеја инклузивности на којој радимо већ деценију остварена - појаснио је Ранковић.

Уз стручан рад дефектолога Даријан је постепено савладао вештину функционалног читања, које му је сада велика страст, те ће добијена лупа допринети да настави са овом активношћу.
-Много волим да читам. Ова награда ми много значи и веома сам срећан због тога, и наставићу даље да читам са лупом - рекао је Даријан.


Тимски рад Удружења “Живимо заједно Шабац” допринео је да деца радо бораве у другачијем амбијенту, што утиче на њихове вештине и постигнућа.
-Можда неком не делује као велики помак, јер вештина читања и писања се подразумева. Међутим, за децу са сметњама у развоју то је изузетан напредак. Сваки покрет и глас који самостално свладају је невероватан, а посебно када је функционално читање у питању. Можемо да кажемо да је то као освојена планина - навела је председница Удружења “Живимо заједно” Татјана Владисављевић.
Удружење “Да будемо сви једнаки” окупља 83 деце са сметњама у Шапцу и током трогодишњег постојања усмерени су ка оснаживању капацитета чланова, као и њихових породица.
-Наставићемо са својим активностима и малим гестовима као што је дар за Даријана и у наредном периоду. Треба поменути да је и раније био ангажован, те да је понео титулу Мистера екологије на Фестивалу екологије, победивши са својим костимом од рециклираних материјала - рекао је др Дејан Павловић, члан Управног одбора Удружења.
Град Шабац ће наставити да активно подржава све чланове заједнице, посебно оне најмлађе у изградњи друштва једнакости, истакао је градоначелник др Александар Пајић током пријема у част Даријана.
-Поносан сам што уз формално образовање и различита удружења као што су “Да будемо сви једнаки”, “Живимо заједно Шабац” раде са ученицима који имају потребу за додатном подршком. За свој напредак Даријан је награђен од Друштва дефектолога Србије и током разговора имали смо прилику да чујемо колико му све то значи, а посебно читање књига. Град Шабац ће увек бити потпора како бисмо сви били једнаки и како би деци помогли да своје капацитете остваре на најбољи начин - нагласио је градоначелник.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa