Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
ДЕЧЈИ ДАН НА ЦЕРУ

Дружење на плавој планини

Планинарско-смучарско друштво „Цер“ је организовао у недељу 25. априла „Дечији дан на Церу“. Пролећни сунчан дан је допринео да се испред Планинарског дома окупи неочекивано велики број деце различитих узраста и њихових родитеља. Домаћини планинари, на челу са председником Дарком Слобода су са осмехом дочекали око 400 гостију и организовали кратку шетњу кроз шуму. На почетку дугачке колоне пешака биле су Ива Вуковић, најмлађи члан ПСД „Цер“ и лиценцирани туристички водич Ана Павловић. Ана је присутнима испричала причу о Церу, церској борби, као и митове о цару Тројану. Колона је направила паузу на најлепшем видиковцу са кога се пружа величанствен поглед на околна села, ливаде, пашњаке, оранице и наш лепи Шабац. Након завршене шетње настављено је дружење испред Планинарског дома, где је госте чекало послужење и забава за најмлађе. Задовољна и срећна деца су трчала на ливади, играла игре са лоптом, уживала у садржају који су припремили домаћини планинари. Сви присутни су имали прилику да се послуже специјалитетима, које су спремиле вредне руке планинарки из ПСД „Цер“. На крају је један од најмлађих гостију добио на поклон златну рибицу и акваријум од спонзора Фарме „Malavi Mbuna“. Акцију су помогли Млекара Шабац са донацијом чоколадног млека за сву децу и агенција за безбедност „Iron Guard Security“ .

Велики скуп дивне деце од 6 месеци до 16 година и њихових родитеља је организован уз поштовање свих епидемиолошких и здравствених мера .

Ово је прва у низу акција коју је организовао ПСД „Цер“ за децу, а у циљу промоције здравог живота и упознавању наше најлепше планине Цер.
ПСД „Цер“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa