Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Талентовани ученици окосница школе
Шабачка гимназија

Талентовани ученици окосница школе

У Шабачкој гимназији успешно су завршени пријемни испити за одељења са посебним способностима, а Филолошки факултет Универзитета у Београду представио се у уторак ученицима Шабачке гимназије и упознао их са својом богатом понудом, која само на основним студијама обухвата 26 студијских програма и профила, са преко 1.400 обавезних и изборних предмета.
-Успешно су завршени пријемни испити за одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику и филолошке науке . Упркос отежавајућим условима услед пандемије Covid 19 и наставе на даљину , осмаци будући гимназијалци, су показали изузетно знање и оба одељења ће , ако је судити по резултатима пријемног испита бити изузетна. Радујемо се и желимо им срдачну добродошлицу – поручују из Шабачке гимназије која ће предстојећег викенда бити домаћин такмичења из историје.
Републичко такмичење из историје ове године биће одржано у Шапцу . Организатор такмичења друштва историчара „ Стојан Новаковић “ поверио је домаћинство такмичења за основне школе школи „ Лаза Лазаревић“, а за средњошколски узраст Шабачкој гимназији. Такмичење за основце ће бити одржано у суботу 22.05.2021. године, а за средњошколце у недељу 23.05.2021. године. Очекује се да у том периоду у Шапцу борави преко 400 такмичара, најбољих младих историчара и њихових професора. Биће то прилика да основци и средњошколци упознају историју града домаћина и околине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa