Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Дан школе
Основна школа „Јанко Веселиновић“

Дан школе

Централна манифестација, поводом Дана школе, концерт под називом “У свету нота, у славу живота” одржана је у дворишту школе, у складу са прописаним епидемиолошким мерама.
Дан школе, 13. мај, Основна школа “Јанко Веселиновић” прославила је низом активности. Учитељи и наставници су на посебним часовима, посвећеним лику у делу Јанка Веселиновића, читали одломке из Јанкових дела, организовали квизове, приказивали су школске представе “Ђидо” и “Ашиков гроб” које су одигране у позоришту претходних година, пред бројном публиком.
Централна манифестација, концерт под називом “У свету нота, у славу живота” одржана је у дворишту школе, у складу са прописаним епидемиолошким мерама.
-Желели смо да диван повод као што је Дан школе посветимо својим талентованим ученицима. За ову прилику ученици који похађају наставу и у Музичкој школи за своје другаре припремили су пригодан програм, а ми смо ту да им помогнемо да развијају своје таленте и дајемо подршку. Поносни смо на све ученике и трудимо се да негујемо све таленте. Надамо се даћемо наредне године Дан школе обележити у Шабачком позоришту, као што смо то и раније чинили – истиче директорка ОШ „Јанко Веселиновић“ Љиљана Стојановић.
На концерту су наступили млађи ученици школе, представљајући своја виртуозна умећа на клавиру, виолини, гитари, хармоници, кларинету. Међу предивним етидама, сонатама, староградским и свечаним песмама, могле су се чути и ноте популарних песама.
Концерт су слушали ђаци и родитељи школе. Певало се и свирало, славила се музика и живот.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa