Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
ОДРЖАНА ШЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

Председник о садашњим и будућим пројектима

На дневном реду прошлонедељне седнице Скупштине општине Коцељева нашло се седам тачака. Одборници су, између осталог, донели Закључак о усвајању Локалног акционог плана запошљавања и Програма летњег одржавања општинских, некатегорисаних путева и улица за текућу годину али и усвојили извештај о раду коцељевачког Дома здравља за прва три месеца 2020. године.
Председник ове локалне самоуправе Душан Илинчић је на предлог одборника владајуће већине упознао присутне са садашњим и будућим пројектима који ће бити реализовани у наредном периоду.
–У овом тренутку актуелна је изградња вртића, односно реконструкција постојећег објекта и изградња, односно доградња новог. То је било неопходно јер су постојећи капацитети били недовољни да приме све заинтересоване кориснике за његове услуге. Надам се да ћемо до краја године већ имати завршен део вртића и да ће у њему крајем ове године већ боравити први малишани. Почетком идуће године очекујемо да ће бити комплетно завршен објекат ПУ “Полетарац”. То је једна од највећих појединачних инвестиција која је дошла у Коцељеву- оценио је Илинчић и најавио да се ради и на другим пројектима чија ће реализација тек уследити.
Он је поручио да је општина заједно са Министарством државне управе и локалне самоуправе обезбедила значајна средства за реконструкцију и изградњу парка у непосредној близини Дома културе.
–Реч је о вишемилионском износу. Реализацијом овог пројекта добићемо нов, модеран парк који ће одговорити потребама времена у којем живимо. Наравно да ће он превасходно користити својој примарној намени током године, а да ће у време одржавања Фестивала зимнице моћи да се прилагоди потребама ове манифестације. Практично, овај простор имаће двоструку улогу- објаснио је председник општине Коцељева и додао да је за сада још увек све на папиру јер тек треба да уследи расписивање јавне набавке и избор извођача, а потом и почетак радова.
Према његовим најавама у наредном периоду уследиће и реконструкција зелене пијаце јер су, такође уз помоћ државе, обезбеђена средства неопходна за изградњу новог објекта на досадашњој локацији.
–Биће то простор који ће адекватно одговорити захтевима и потребама продаваца и купаца. Реализација овог пројекта коштаће преко 70 милиона динара. Објекат ће бити затвореног типа, изграђен по свим стандардима, са прилазима и улазима, паркинг местима и ово је једна озбиљна инвестиција. Предвиђено је да то буде модерна пијаца коју Коцељева и Коцељевци заслужују да имају- поручио је Илинчић и додао да су у току интензивни радови у области електроснабдевања на нисконапонској мрежи у делу Љутица, Каменице као и у Доњем Црниљеву где је предвиђена и изградња новог моста у центру насеља на месту постојећег који је, приликом обилних падавина, због смањеног протицајног профила, утицао у највећој мери на изливање реке Тамнаве у овом делу коцељевачке општине.
–Са “ Србија водама” смо већ у завршној фази пројекта моста. Ове године ће питање тог моста, који је био главни кривац вишегодишњих проблема поплава и плављења Црниљева, бити решено. Постојећи мост ће бити срушен и изграђен нов, са већим проточним капацитетом, тако да ту Тамнава више неће плавити центар овог насеља и околину, него ће протицајни профил моста бити значајно већи са регулисањем деснообалног и левообалног насипа- рекао је Душан Илинчић.
Он се за скупштинском говорницом осврнуо и на борбу против пандемије и истакао да надлежни покушавају да анимирају грађане у циљу масовне вакцинације која је од пресудне важности за враћање у нормалне животне токове.
В. БОШКОВИЋ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa