Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
http://vladimirci.org.rs

http://vladimirci.org.rs

Девета редовна седница Општинског већа општине Владимирци

Промена статута и ребаланс буџета

На седници је утврђен предлог Одлуке о промени Статута општине Владимирци. Такође је утврђен и предлог Одлуке о другом ребалансу буџета општине Владимирци за 2021. годину
Девета редовна седница Општинског већа општине Владимирци, одржана кје прошлог петка. Чланови су са предложеном допуном разматрали 22 тачке дневног реда.

На седници је утврђен предлог Одлуке о промени Статута општине Владимирци. Такође је утврђен и предлог Одлуке о другом ребалансу буџета општине Владимирци за 2021. годину.

Већници су утврдили и два Решења која се односе на прибављање непокретности у јавну својину општине Владимирци непосредном погодбом, и то у КО Владимирци и КО Прово.

На истој је утврђен и предлог Одлуке о предлогу Влади Републике Србије да донесе Одлуку о преносу права јавне својине за катастарску парцелу 688 КО Меховине из јавне својине Републике Србије у јавну својину општине Владимирци.

Након образложења руководиоца Одељења за урбанизам, грађевинарство и инспекцијске послове, усвојен је и предлог Програма за постављање и уклањање објеката привременог карактера на јавним и другим површинама на територији општине Владимирци. Исти је образложио и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинским и некатегорисаним путевима на територији општине Владимирци, који је такође у датом облику утврђен.

Такође је утврђен и предлог Одлуке о образовању Савета за праћење примене Етичког кодекса функционера локалне самоуправе. У вези са наведеним, биће расписан и Јавни конкурс за избор кандидата за чланове Савета.

У наставку седнице утврђен је и предлог Одлуке о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске транзиције, као и Правилник о суфинасирању мера енергетске транзиције.
Једна од одлука чији је предлог утврђен је и Одлука о поступку предлагања кандидата за чланове надзорног одбора јавног предузећа чији је оснивач општина Владимирци.

Након што је руководилац Одељења за пољопривреду, туризам и друштвене делатности образложио предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Владимирци за 2021. годину, исти је утврђен. Такође је усвојен и предлог Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Владимирци за 2021. годину.

Заменик председника општинског већа, који је и руководио седницом, већницима је представио Извештај о раду овог органа и то за период од 01.01.2021. године до 31.03. 2021. године.
Остале тачке дневног реда односиле су се на разматрање захтева за одобравање финансијских средстава.
http://vladimirci.org.rs

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa