Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
Чланови КУД Ђидо на Јовановом пунолетству

Чланови КУД Ђидо на Јовановом пунолетству

НЕСВАКИДАШЊИ ПОКЛОН ФОЛКЛОРАША ИЗ БОГАТИЋА ДУГОГОДИШЊЕМ КОЛЕГИ

Ждребе за пунолетство

Од силних коверата са новцем, слављеника Јована Вићентића из Раденковића, највише обрадовало ждребе расе липицанер, које је поводом 18. рођендана добио од чланова Фолклорног ансамбла „Ђидо“ из Богатића чији је члан десетак година
На сред широког дворишта Слободана Вићентића из Раденковића у Мачви, протекле суботе 21. августа био је постављен велики шатор, поводом 18 рођендана његовог сина Јована ученика Мачванске средње школе на смеру саобраћајни техничар и члана Фолклорног ансамбла „Ђидо“ из Богатића. Веселило се неколико стотина гостију, а од бројних поклона, углавном у виду новца смештеног у коверте, слављеника су посебно обрадовали његове пријатељице и пријатељи из Фолклорног ансамбла „Ђидо“, који су добровољним прилозима скупили новац за куповину ждребета расе липицанер и поклонили га Јовану, знајући да је велики љубитељ коња.
- Од недавно смо увели правило да нашим члановима за рођендан поклонимо нешто јединствено и необично, посебно водећи рачуна да поклони заиста буду вредни оним члановима који пуне 18 година живота. Јован је први који је такав поклон добио. Одлучили смо се да од сакупљеног новца, наших више од 200 чланова, купимо ждребе, јер Јован у свом домаћинству има коње и воли коњички спорт, каже Милош Симић, руководилац ФА „Ђидо“.

Јован Вићентић са поклоном


Ждребе је прелепо. Купљено је у ергели вероучитеља Уроша Ђурђевића из Варне код Шапца.
- Знао сам да ћу од мојих другарица и другова из ансамбла добити неки вредан поклон, али ни помислио нисам да то може бити ждребе, јер то је ипак прескуп поклон иако ја коње и коњички спорт неизмерно волим. Користим прилику да им се и и путем медија захвалим, сав срећан прича Јован Вићентић.
Овај млад човек игра у Фолклодном ансамблу „Ђидо“ из Богатића који ради у оквиру Културно образовног центра Богатић и афирмисали су општину Богатић широм Србије и целог света, освајајући бројне награде.
И они су задовољни што су на овај начин увеличали славље у Вићентићима које је трајало до раних јутарњих сати. Причају да је дошло пола села ( Раденковић ) да види поклон ждребе. Јованова мајка Снежана и бака Милена свима су кувале кафу, нудиле ракију и остале ђаконије да часте, а отац Милан је изводио ждребе из штале да знатижељни виде. Тако је и кобила Тина која се налази у њиховој штали добила друштво.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa