Info

26. avgust 2021.26. avg 2021.
Članovi KUD Đido na Jovanovom punoletstvu

Članovi KUD Đido na Jovanovom punoletstvu

NESVAKIDAŠNjI POKLON FOLKLORAŠA IZ BOGATIĆA DUGOGODIŠNjEM KOLEGI

Ždrebe za punoletstvo

Od silnih koverata sa novcem, slavljenika Jovana Vićentića iz Radenkovića, najviše obradovalo ždrebe rase lipicaner, koje je povodom 18. rođendana dobio od članova Folklornog ansambla „Đido“ iz Bogatića čiji je član desetak godina
Na sred širokog dvorišta Slobodana Vićentića iz Radenkovića u Mačvi, protekle subote 21. avgusta bio je postavljen veliki šator, povodom 18 rođendana njegovog sina Jovana učenika Mačvanske srednje škole na smeru saobraćajni tehničar i člana Folklornog ansambla „Đido“ iz Bogatića. Veselilo se nekoliko stotina gostiju, a od brojnih poklona, uglavnom u vidu novca smeštenog u koverte, slavljenika su posebno obradovali njegove prijateljice i prijatelji iz Folklornog ansambla „Đido“, koji su dobrovoljnim prilozima skupili novac za kupovinu ždrebeta rase lipicaner i poklonili ga Jovanu, znajući da je veliki ljubitelj konja.
- Od nedavno smo uveli pravilo da našim članovima za rođendan poklonimo nešto jedinstveno i neobično, posebno vodeći računa da pokloni zaista budu vredni onim članovima koji pune 18 godina života. Jovan je prvi koji je takav poklon dobio. Odlučili smo se da od sakupljenog novca, naših više od 200 članova, kupimo ždrebe, jer Jovan u svom domaćinstvu ima konje i voli konjički sport, kaže Miloš Simić, rukovodilac FA „Đido“.

Jovan Vićentić sa poklonom


Ždrebe je prelepo. Kupljeno je u ergeli veroučitelja Uroša Đurđevića iz Varne kod Šapca.
- Znao sam da ću od mojih drugarica i drugova iz ansambla dobiti neki vredan poklon, ali ni pomislio nisam da to može biti ždrebe, jer to je ipak preskup poklon iako ja konje i konjički sport neizmerno volim. Koristim priliku da im se i i putem medija zahvalim, sav srećan priča Jovan Vićentić.
Ovaj mlad čovek igra u Folklodnom ansamblu „Đido“ iz Bogatića koji radi u okviru Kulturno obrazovnog centra Bogatić i afirmisali su opštinu Bogatić širom Srbije i celog sveta, osvajajući brojne nagrade.
I oni su zadovoljni što su na ovaj način uveličali slavlje u Vićentićima koje je trajalo do ranih jutarnjih sati. Pričaju da je došlo pola sela ( Radenković ) da vidi poklon ždrebe. Jovanova majka Snežana i baka Milena svima su kuvale kafu, nudile rakiju i ostale đakonije da časte, a otac Milan je izvodio ždrebe iz štale da znatiželjni vide. Tako je i kobila Tina koja se nalazi u njihovoj štali dobila društvo.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa