Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: РСС, Т. Мандић

Фото: РСС, Т. Мандић

ТАМАРА МАНДИЋ, ЖРК МЕДИЦИНАР

Пролеће ће бити наше

Женска кадетска репрезентација Србије добро је стартовала на квалификационом турниру за пласман у А дивизију чији је домаћин Београд. Побеђене су Словакиње 30:20 и Словенија 27:22 Медицинар представљају Александра Васић и Тамара Мандић које су постигле у два дуела 6, односно 7 голова. Победа над Исландом дели Србију од места у А дивизији.

-Наш циљ је јасан, то је прво место, а како смо и домаћини, мислим да ће све друго бити неуспех. Располажемо квалитетним саставом и верујем да нам је место у А дивизији. Очекујем да остваримо зацртано, али се не заваравамо да нас не очекује тежак посао. Посветили смо пажњу анализи сваког ривала и сваки од противника има квалитете који могу да направе проблем уколико им дозволите, увек су изненађења могућа. Важно је да квалитет који поседујемо подупремо борбеношћу за сваку лопту и на крају учинимо Србију поносном – истакла је за ваш и наш лист млада играчица Медицинара Тамара Мандић пред старт турнира у Београду.

Медицинар у среду
Утакмица Медицинара и Младости из Нове Пазове првобитно заказана за 20. новембар, одложена је за једанаест дана и биће одиграна у среду, првог децембра од 20 часова у сали Гимназије. Реч је о мечу последњег јесењег кола.


Неколико дана је приоритет репрезентација, а потом следи повратак у клуб и припрема последњег првенственог меча у овој календарској години. Комплетан утисак ће зависити значајно и од исхода тог меча, али места за напредак има на пролеће.

-Мислим да можемо бити задовољни свеукупним учинком, али не презадовољни и уверена сам да овај тим може много боље. Одиграли смо слабо неке мечеве и то не сме да нам се понови, морамо исправити недостатке, како би у последњој утакмици ове полусезоне и на пролеће били најбољи што можемо бити и надам се изборити пласман у плеј оф. Лично сам задовољна, трудим се на сваком тренингу и ту сам да будем у служби тима и резултата.

Фото: ЖРК Медицинар (ФБ), ЖРК Медицинар 2021/22.


Тамара брани боје и првог тима и једна је од рукометашица које играју и за другу екипу. Оба састава имају високе амбиције, али и квалитет на коме су оне изграђене, сматра Мандић.

-Немамо императив пласмана међу четири најбоља тима, али то је жеља свих девојака. Као што сам рекла, не сумњам да имамо квалитет за високе домете. Уз стручан рад Сандре и њеног асистента Владе очекујем боље резултате у другом делу сезоне. Обећавам да ћу учинити све да помогнем у остварењу тог циља. Медицинар два је покренут у циљу развоја младих за сениорски тим, те је и приступ раду и тренинзима исти као у првој екипи. Учествујемо у лигашком такмичењу и желимо да увек победимо. За сада играмо добро и план је да наставимо тако и у другом делу – закључује Тамара.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa