Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Признање за шабачку новинарку

Људске приче нађу пут до срца

Признање за најбољи медијски прилог на конкурсу Повереника за родну равноправност уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке. Људске приче су увек посебне и увек пронађу своју публику. Највећа признања заслужила за приче о људима, херојима свакодневице
Шабачка новинарка Мирјана Чворић Губелић освојила је признање за најбољи медијски прилог који додељује канцеларија Повереника за заштиту равноправности и амбасада Краљевине Норвешке у Србији. Суграђанка, новнар ТВ К1 и агенције Танјуг признање је заслужила ТВ прилога у категорији промоције толеранције и равноправности и извештавања о женама и девојчицама из руралних средина у 2021.

Прилози Мирјане Губелић који у својој сржи носе посебне људске судбине више пута су награђивани, док серијал “Да од својих руку живе” чији је аутор управо Мирјана Губелић подржало је Министарство културе и информисања.

Фото: Приватна архива


-Поносна сам на награду. Она је још један доказ да неко прати наш рад, да оно што урадимо оставља утисак, што је изузетно важно у нашем послу. Посебна ми је част и лична сатисфакција што сам од свих прилога и медијских садржаја различитих форми и тема, признања добијала за мени најинспиративније приче о социјално угроженима, људима са маргине, женама које се боре за свој идентитет. То су те људске приче, лишене свих примеса осим емоције и свакодневне борбе и још увек свакој прилазим са тремом да ли ћу је на прави начин презентовати. Када вам то признају на овакав начин, испуни вас посебан осећај задовољства. Новинарство се мења, сусреће са изазовима, али судбине појединца остају посебан недодирљив део - истиче Мирјана Чворић Губелић.

Признање је додељено у три категорије: портали, новински текстови и Тв/радио прилог, а осим наше суграђанке, признања је понело још седам лауреата из целе Србије.

Новинарима који су се истакли у извештавању награде су додељене, на коференцији организованој у оквиру пројекта „Унапређење положаја жена и девојчица у руралним областима“ који се спроводи у оквиру иницијативе „Унапређење безбедности жена у Србији“, коју Повереник за заштиту равноправности реализује у сарадњи са Агенцијом УН за родну равноправност UN women, уз подршку амбасаде Норвешке у Београду.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa