Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Скупљене рекордне 23 јединице крви
ЦРВЕНИ КРСТ ВЛАДИМИРЦИ, АКЦИЈА У ДЕБРЦУ

Скупљене рекордне 23 јединице крви

Беспрекорно организована редовна акција добровољних давалаца крви у Дебрцу имала је чак 25 оних који су се одазвали а њих 23 је дало крв. Трансфузиомобил Института за трансфузију крви Србије је био место окупљања житеља из Дебрца и околних места Општине Владимирци:

„Још једна успешна акција, испоставило се рекордна по броју прикупљених јединица крви. Црвеном крсту Општине Владимирци капа доле за организацију, одзив и бројне младе који су се одазвали акцији, рекао је Дуле Серафимовић представник Института за трансфузију крви Србије.

Некако гест тек пунолетне Милице Арнаутовић из Дебрца је обележио овај дан хуманости. Одважно је изашла пред прво веће искушење и тако својим примером позвала младе, да учине овај мали корак, али велики за оне којима живот значи.


Вредно је забележити и значајан број припадница нежијнег пола уз пословично већ добро знане даваоце крви од мушкараца а сви одреда попут Славице, Златије, Милане, Драгице, Драгана, Славка, Срђана, Владе... Су изрекли задовољаство могућношћу да некоме поклоне течност живота.

Дан дружења и хуманости је само један у низу оних који враћају веру у доброту али и позивају све који се двоуме да то ураде јер свака јединица крви може да спаси некоме живот.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa