Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
„Хајдучко вече“ 2022
ЦРНА БАРА

„Хајдучко вече“ 2022

Програм овогодишње „Хајдучке вечери“ је као и увек богат и разноврстан. Планирани су различити садржаји за недељу ( 07. август).

-Одвијаће се уз призвук старина и обичаја који су били карактеристични за овај крај у прошлим временима. Наравно, неће изостати доста фолклорних игара и песама, а као круна свега биће такмичење младића за титулу мачванског харамбаше. Други део ове значајне годишње манифестације у општини Богатић је Мачванска свадба, наравно уз све обичаје који иду уз овај значајан догађај, каже организатор манифестације Дарко Машић, директор Туристичке организације општине Богатић.
У недељу од осам часова на „Васином шибу“ у Црној Бари крај Дрине планирано је такмичење у гађању глинених голубова.

Истог дана од 13 и 30 прво је окупљање сватова на хиподрому у Богатићу, од 14 и 30 полазак фијакера и сватова, а у 15 часова долазак у центар Богатића и свадбено коло. Сат касније у Совљаку наилазак на хајдучку бусију.

Од 16 часова су квалификације за финално такмичење момака за ласкаву титулу „Харамбаше“. ( „Васин шиб“- Црна Бара ).

Долазак сватова по младу у Етно парку Совљак и свадбено весеље је од 16 часова и 30 минута, а сат касније кренуће у Црну Бару.

Сајам етно хране, пића и домаће радиности је од 17 часова, исто на „Васином шибу“ у Црној Бари.
Сватови ће на свом путу, код „Девине кафане“ у Црној Бари одиграти свадбено коло ( 18 часова). Долазак у Црну Бару на простор Васиног шиба где је централни део манифестације, планиран је за 18 часова и 30 минута.

Такмичење за титулу „Харамбаше“2022. је од 19 часова на Васином шибу у Црној Бари.
У забавном делу програма од 21 час је концерт фолклорних група учесника Богат феста, а проглашење Харамбаше 2022. године на „Васином шибу“ у Црној Бари.

Весеље ће бити настављено концертом естрадних уметника Биљане Јевтић, Аце Илића и Јасне Ђокић ( „Васин шиб“ Црна Бара).
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa