Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
Потрага за првом победом у 2023: ФК Мачва

Потрага за првом победом у 2023: ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Потрага за надом

Проблеми у нападу не престају. Рад успео да освоји бод у Шапцу. Низ нерешених резултата, на победу се дуго чека. Екипа испод црте пред ванредно коло. Тешки мечеви следе за Шапчане
Мачва игра константно, стандардно од почетка 2023. године, али то није добро, јер је константа неефикасна игра, много изгубљених бодова, а скупљање бод по бод није обезбедило црвено-црнима позицију изнад зоне испадања шест кола пре краја регуларног дела. Радуновић је голом с беле тачке донео бод против врло просечног Рада. С обзиром да је циљ био плеј оф, сам пређашњи податак довољно говори о проблемима. Неискоришћене прилике се не броје, само бодови, а њих Мачва има сувише мало да би било ша друго осим борбе за опстанак било реално.

Мачва – Рад 1:1 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 700. Гл. судија: Марко Делибашић (Врбас); помоћници: Томовић (Панчево) и Шаин (Вршац). Голови: Радуновић (11 м) у 82. за Мачву; Михаиловић у 65. за Рад. Жути картони: Поповић и Савковић(Мачва); Гашић, Ракић, Михајловић, Абрего, Немања Младеновић(Рад); Црвени картон: Абрего (Рад) у 81. минуту.
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Башић, Јевтић, Савковић, Јововић (Нешковић), Белић, Новаковић, Пејовић, Радуновић, Бранковић (Стевановић).
РАД: Новић, Ракић, Абрего, Гашић, Михајловић, Живојиновић, Младеновић (Савић), Арсић (Стојковић), Митровић, Јовановић (Зоњић) и Вељко Јовановић (Ратковић).


Јуче је Мачва гостовала у Раковици. Много тога из првог пасуса могло би да делује светлије уколико су освојена три бода, али ривал је био лидер, који је после осам кола за викенд претрпео први пораз, док Мачва шест рунди не зна за победу. ИМТ је без пораза на домаћем терену, Мачва са једном победом ван Шапца од почетка сезоне. Ви знате, ми у тренутку настанка текста не коначан исход, али ако постоји тренутак преокрета то би могао бити баш овај...



Шта је било јуче било је, већ у недељу следи наредни тежак ривал, тим којем ће све осим Супер лиге бити неуспех, а управо уз ИМТ је на прагу елите. Говоримо о Железничару из Панчева. Предводи их искусни тренер Сивић, иначе јак састав током зиме је појачао Ђорђе Шушњар, други стрелац лиге, бивши играч Мачве, уз осам суперлигашких играча. Хајдин и Ковачевић су најзвучнија имена. На голу је бивши голман Мачве Живковић. УЗ Шушњара највећа опасност је Гргић. Најбољи су тим у другом делу сезоне, тренутно су друга одбрана и трећи напад лиге. Јуче су дочекали митровачки Раднички у дербију.
Тренутно је опстанак једина брига. Претходне сезоне је након 24 кола Мачва имала 33 бода, седам више него сада, али је занимљиво да је ове сезоне у пет кола нове календарске године освојила бод више (4), него претходне (3). Пролеће се буди, чека се буђење и Мачве.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa