Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
Други у Србији, једини без пораза: ВК Сава 2007 (фото: Н. М.)

Други у Србији, једини без пораза: ВК Сава 2007 (фото: Н. М.)

ВАТЕРПОЛО: 2007. ГОДИШТЕ

Сава вицешампион Купа

Играчи шабачке Саве завршили су куп сезону за узраст 2007. годишта без пораза, једини су тим са таквим учинком у Србији, међутим надметање су завршили са сузама у очима. Сребрне медаље су тренутно терет, али ће убрзо увидети да им требају бити само и искључиво понос. На завршном турниру у Шапцу максималним учинком од три победе: Таш 20:3, Бечеј 15:6 и Шабац 13:5 изборили су велико финале где их чеко Кошутњак, једнако убедљив и сигуран у своја три меча.

Кошутњак су изданци чувене школе ВК Партизан, а у финалу атмосфера ретка и на сениорским дуелима ван Шапца. Неколико стотина гледалаца, навијачи обе екипе. Сава је почела боље, Кошутњак се вратио, преокренуо. Шапчани надокнадили за непун минут и то последњи минус два, али су на петерце поражени 5:4, те су се овај пут изабраници Немање Личанина и Мирослава Мандића морали задовољити другим местом, но ускоро стартује први део државног првенства. Кроз сузе су играли одржали састанак након меча и обећали себи да желе само титулу у Првенству.

Трећа позиција је припала Војводини, четврта Бечеју. ВК Шабац, предвођен Мирославом Петровићем и Душаном Михаиловићем, састављен од играча две, чак и три године млађим од свих других екипа, успео је да након пласмана на финални турнир, освоји и пето место победивши Таш 16:3.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa