Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Два пута узастопно државни прваци
У КОЦЕЉЕВИ ОДРЖАНО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ РАЧУНОВОДСТВА

Два пута узастопно државни прваци

Катарина Милошевић, матуранткиња коцељевачке средње школе и Јована Илић, представница Економско-трговинске школе из Смедерева освојиле су по 86 бодова, што је било довољно за освајање првог места
На републичком такмичењу из рачуноводства, одржаном протеклог викенда у Средњој школи у Коцељеви, прво место са једнаким бројем бодова, поделиле су такмичарке из школе домаћина и Смедерева.

Катарина Милошевић, матуранткиња коцељевачке средње школе и Јована Илић, представница Економско-трговинске школе из Смедерева освојиле су по 86 бодова, што је било довољно за освајање првог места.

Другопласирана је била такмичарка из Друге економске школе из Београда, Тијана Трифуновић, са освојених 74 поена, док су трећу позицију са два бода мање поделиле Невена Милетић и Неда Панић из Параћина, односно Београда.

Катарина Милошевић као и њена менторка, професорка Маријана Бајић, нису криле задовољство постигнутим резултатом и поновним освајањем првог места ученика Средње школе из Коцељеве, истичући да је ово огроман резултат за једну школу из мале средине, која има само једно одељење економских техничара.

–Ја нисам имала нека велика очекивања, али сам имала жељу да оправдам прошлогодишњи успех нашег ученика, учесника на овом такмичењу и освајача првог места, тако да била је велика одговорност и та жеља је изгледа пресудила. Заједно са својом менторком, професорком Маријаном сам се спремала максимално озбиљно. Рачуноводство уопште није превише захтеван предмет. Али, треба га волети и трудити се из себе извучемо најбоље, да се посветимо томе и да је то заправо кључ свега- пренела је Катарина своје импресије након освајања првог места додајући да ће економија бити њен избор и приликом одабира факултета.

Два пута узастопно бити републички првак из рачуноводства са два различита ученика, а притом имати само једно одељење економских техничара и надметати се више него успешно са далеко већим школама у нашој земљи, говори о једном озбиљном раду у Средњој школи у Коцељеви


Одмах по окончању такмичења професорка Маријана Бајић истакла је да је веома тешко исказати утиске о томе да је коцељевачка Средња школа два пута за редом успела да освоји прво место на овако важном такмичењу за економске школе.

–Појавили смо се као прошлогодишњи победници са надом, жељом, амбицијама да и ове године покажемо колико смо радили. А колико смо радили, показао је резултат. Поново смо на самом врху табеле, на деоби првог места од 13 школа које су учествовале на овом такмичењу. Није било лако доћи до овог резултата и хвала ученици четврте године Катарини Милошевић која је изразила жељу да додатно ради, да се ангажује и на крају да оствари овакав резултат- рекла је професорка Бајић.

Према њеним речима, два пута узастопно бити републички првак из рачуноводства са два различита ученика, а притом имати само једно одељење економских техничара и надметати се више него успешно са далеко већим школама у нашој земљи, говори о једном озбиљном раду у Средњој школи у Коцељеви, озбиљном приступу и изузетном квалитету наставе.

–Наша школа покушава да на најбољи могући начин одшколује ове ученике и пружи им одскочну даску у смислу знања за даље образовање и усавршавање. Просто, овај резултат за једну школу као што је наша, довољно говори само за себе. Добили смо признања од најеминентнијих стручњака из ове области, професора са Економског факултета у Београду, заменика председника Заједнице економских школа- изјавила је професорка Бајић и додала да су сви у школи изузетно поносни на Катарину, на резултат који је остварила и на најбољи могући начин промовисала своју школу.

Захваљујући прошлогодишњем матуранту ове образовне установе Андрији Пантелићу, који је освојио прво место на државном такмичењу из рачуноводства, Коцељева је ове године била домаћин надметања средњошколаца и поново се нашла на самом врху ранг листе.

–Као домаћини веома смо задовољни, пре свега атмосфером која је владала током целог такмичења и важно је да кажемо да смо имали одличне сараднике у реализацији. Сви они који су темељно радили, њихово ангажовање се на коначној листи засигурно видело. Најважније је да је све било крајње регуларно и да је на крају само знање и вредновано. И прошле године је освајање првог места за нас био огроман успех, али овогодишња потврда тог резултата, чини ми се, има још већу тежину. Потвређено прво место са другим учеником довољно говори само за себе- оценио је директор Средње школе у Коцељеви Верољуб Матић.

Да ли ће ова образовна установа и следеће године имати прилику да у улози домаћина учествује на републичком такмичењу из рачуноводства или ће се оно ипак одржати у Смедереву, остаје да се види. У коцељевачкој средњој школи кажу, мало у шали, а мало у збиљи, да не би имали ништа против да угосте такмичаре и наредне године јер су се на ту улогу већ навикли.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa