Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

МАТУРАНТ ШАБАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ МИЛОШ ДАМЈАНОВИЋ У ЧЕТВРТФИНАЛУ ПОПУЛАРНЕ СЛАГАЛИЦЕ

Важно је бити задовољан

„Мислим да човек треба да буде образован, да има општу културу. Мени је битно да остварим своје амбиције, да будем задовољан оним што постигнем и да људи око мене буду задовољни“
У популарном квизу „Слагалица“, протекле недеље имали смо прилику да гледамо Шапчанина Милоша Дамјановића, матуранта Шабачке гимназије, који је убедљиво победио противницу у пласману за четвртфинале разликом 279:99.

„Слагалицу“ најчешће гледа са оцем Ненадом, који му је предложио да се пријави за квиз. Послушао је његов савет, пријавио се и потпуно заборавио на то. Сетио се тек када су га позвали да учествује.
За наш лист каже да је желео да опроба своје снаге, да није имао посебна очекивања, али му је драго због родитеља и њихових родитеља, који не пропуштају Слагалицу, то шту су видели сина и унука.

Био је вуковац у основној школи „Вук Караџић“ и Шабачкој гимназији (смер рачунарство и информатика), учествовао на разним такмичењима, од којих су му најдража она из математике као што је Међународно такмичење „Кенгур без граница“.

Ових дана припрема се да полаже пријемни испит за упис на факултет.
- Планирам да упишем софтверско инжењерство на Електротехничком факултету у Београду, или Факултету техничких наука у Новом Саду. Велика је конкуренција и ту нема фактора среће, као у квизу, само знање и концентрација. Надам се да ћу успети. Жеља ми је да будем програмер.

Знање му је, очигледно, важно. Иначе, живи као сав нормалан млади свет, излази скоро свако вече са друштвом, иде у теретану.

Наочит, паметан и озбиљан. На речима прилично шкрт.
- Све има своје и зна се кад треба бити озбиљан, а када опуштен. Слагалицу сам схватио као неку врсту задатка, са камерама са свих страна, што није лако, јер никада нисам радио ништа слично, као ни овај разговор са Вама.

Чули смо да је скроман, мада нисмо питали родитеље. Зато његова разредна, професорка информатике, Маријана Бајић, има само речи хвале за њега.

- Милош је одмерен, културан и васпитан младић. Лепо се дружи са вршњацима, немам утисак да је стидљив и повучен. Мислим да је пронашао себе на смеру који је завршио и надам се да ће остварити своје жеље у будућности.

Он нам је рекао да је његова разредна једна од две професорке које посебно издваја. Друга је Мирјана Ћорилић, професорка математике.

- Највише сам волео математику зато што подразумева логичко размишљање. Шабачка гимназија је захтевна, што је добро. На пријемном испиту морам да освојим од 95 до 100 бодова. Немам простора за грешку.

Тренутно не размишља о учешћу у новом квизу, има друге приоритете, намерава да прошири знање и да се усавршава. Отом потом.

- Мислим да човек треба да буде образован, да има општу културу. Мени је битно да остварим своје амбиције, да будем задовољан оним што постигнем и да људи око мене буду задовољни.
М.Ф.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa