Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Светлост љубави, традиције и знања
Школа примењених уметности у Шапцу обележила три деценије постојања

Светлост љубави, традиције и знања

„Плејада дизајнера, сликара, вајара, графичара, модних дизајнера, архитеката, историчара уметности, потекла је управо из наше школе и чини данас уметничку сцену града, а њихово присуство на домаћој и интернационалној сцени потврда је и награда за наш рад“, рекла је Невенка Ђокић
У Шабачком позоришту, 16. јуна, одржана свечана Академија поводом 30 година од оснивања Школе примењених уметности. Након химне, пројекције филма о школи, речи о историјату образовне установе и најуспешнијим ученицима, директорка Невенка Ђокић поздравила је присутне у дупке пуној сали Позоришта.



- Школа примењених уметности била је пионир пре тридесет година, у којој су се изучавали уметнички занати. Ми се и данас осећамо као пионири, јер смо генерацијама младих утрли пут ка уметности. Данас је Шабац, по нашој школи, и те како препознатљив на уметничкој мапи Србије и шире. Плејада дизајнера, сликара, вајара, графичара, модних дизајнера, архитеката, историчара уметности, потекла је управо из наше школе и чини данас уметничку сцену града, а њихово присуство на домаћој и интернационалној сцени потврда је и награда за наш рад. У школи раде дивни професори, сјајни ментори који свој труд, знање, енергију и таленат несебично деле са ученицима, истакла је директорка Ђокић и захвалила Министарству просвете, Граду Шапцу, јавним организацијама, институцијама културе, као и бројним појединцима који су пружали подршку свих претходних година.



О раду школе сведоче десетине награда сваке године на републичким и међународним конкурсима. Само ове године су на конкурусу у кокуренцији свих средњих школа у Србији освојили сва три прва места.



- Најмлађа средњошколска установа у нашем граду обележава 30 година и желим им од свег срца још много година успешног пословања и образовања стручних младих људи. Понос је града што имамо овакву школу где је образовање стуб и где ученици и наставници показују врхунске резултате. Само у овој години ученици су освојили око тридесет републичких награда и признања, иза којих стоје и њихови наставници. Школа је оцењена највишом оценом од стране Министарства просвете за квалитет свог рада. Град ће увек подржавати ову и друге образовне установе, јер знање је будућност, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Директорка Школе примењених уметности уручила је захвалницу градоначелнику Пајићу за допринос школи, а потом је приказан сценско-музички програм Свет(л)ост љубави, где су нас ученици прошетали кроз историјске епохе, са три музичке нумере и две игроказне тачке.
М.Ф.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa