Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Сјајан наступ у Италији за Шапчане (фото: ССОСИ Шабац фб)

Сјајан наступ у Италији за Шапчане (фото: ССОСИ Шабац фб)

БАСКИН: ЕВРО КУП

Бронза златног сјаја

Велики успех шабачких играча баскина у Италији. На дебију на међународној сцени освојено треће место. У четири меча три победе и пораз од првог фаворита. Резултат изнад очекивања
Шабац је добио још једну спортску дисциплину у којој има међународно одличје и пледира на велика признања у будућности. Шабачки играчи баскина представљајући свој град и државу на Евро купу у Италији освојили су бронзано одличје и то на такмичарском дебију, у конкуренцији осам репрезентација. Отежавајућа околност за нашу екипу била је та што су на такмичење морали без припремних мечева, јер су једини тим у држави у овој инклузивној спортској дисциплини.

Били су у групи са репрезентацијама Немачке, Луксембурга и апсолутног фаворита Италије. Без информација о ривалима надиграли су „плави“ Немце убедљиво 92:53, Луксембург 65:47, док је Италија ипак била прејака, славила је 82:62. Друго место у групи донело је пласман у меч за треће место. Сјајном игром надиграна је Грчка 74:59 за велики успех и победничко постоље.

Беонза најлепша успомена (фото: ССОСИ Шабац фб)


-Медаља није била циљ, већ сан који смо остварили. Можемо бити поносни и надам се да ће наш резултат бити подстрек за даљи развој овог спорта за формирање још екипа како би могли да се такмичимо у Србији на турнирима. Наредни циљ је Европско пренство кроз две године – истакао је Живан Милошевић, члан екипе и тренер.

Чланови репрезентације били су: Живан Ристановић, Аница Весић, Стефан Петровић, Александар Станковић, Мирјана Каретић, Ненад Јовић, Богдан Јанковић, Новак Матијевић, Ненад Дивљаковић, Андријана Поповић, Мирослав Поповић, Исидора Поповић, Мишел Петровић, Анђела Поповић, Урош Поповић, Душан Марковић и Живан Милошевић, док је тренер екипе био професор физичког васпитања Зоран Љубишић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa