Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
фото: фб страница бенда

фото: фб страница бенда

23. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ШАБАЧКИ BLUES&JAZZ ФЕСТИВАЛ

Београдски блуз узлет

Блуз је осећање, не може се прочитати или спознати из књиге, блуз се не може написати на парчету папира, блуз само може да се осети и свира. Блуз је темељ који држи целу конструкцију,
џез и рокенрол су зидови ослоњени на блуз
Тело је испуњено енергијом, душа пробуђена, глава и екстремитети још се крећу у ритму. На паузи су поново осмеси, жамор никоме не смета и он се савршено уклапа у атмосферу. Освежење у чаши посустаје, цигарета међу прстима догорева, понеки залогај лагано атерира кроз грло. Енергија никога не напушта, она је постала аура што је окружила један део града, бар једну зграду и околину, све се одвија брже и ритмично.



‘ајмо, време је неко проговара. Низ црвени тепих одскакују кораци, тапацирана врата велике сале су отворена, октобар снажно опија мирисом фестивалске просторије и мелодијом која је била и која ће доћи, оне лебеде и сусрећу се у ваздуху, као да су у некој другој димензији, спремне да стигну у нашу постајући доступне сваком слуху.

Прво вече, други наступ, иза кулиса на светла позорнице стижу престоничани. Спремни су Blues Tone банд.



Блуз је магичан, блуз је основа свега, блуз има исцељујућу моћ, а делић онога због чега је има ту моћ сабрано је у стваралаштву управо овог бенда. Енергија ће сигурним путевима стићи од бине до срца слушалаца. Они су бенд који не пропушта фестивале, нумере су на енглеском и радо су виђени гости на скуповима блузера широм Европе, Вокал и звук ће бити једна од примера како је музика створена далеко од Европе и на старом континенту нашла свој удобни дом.

Аплауз, поклон, бис и крај. Вече је чаробно, не може бити тек тако завршено, само су наступи окончани, остаје дружење или одлазак у топлину дома за даље истраживање новооткривеног или добропознатог стваралаштва. Дани су Фестивала, није све стало у два пута по два и по часа, много дуже траје резервација коју је естетско у нама створила за последњи викенд месеца октобра. Има још један, не прекидајте уживање, а потом мирно усните, сан ће трајати сат дуже, тек је прошао први од два џез и блуз дана. Недеља доноси нова врхунска имена...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa