Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото:  Општина Коцељева и ФБ страница Милош Вучевић

Фото: Општина Коцељева и ФБ страница Милош Вучевић

МИНИСТАР ОДБРАНЕ МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО КОЦЕЉЕВУ

Отворена канцеларија Министарства одбране

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић посетио је прошлог четвртка Коцељеву поводом отварања Канцеларије Министарства одбране у овој општини.Тиме је, према његовим речима, обезбеђена боља приступачност и распрострањеност овог министарства у делу Мачванског управног округа.

Фото: Општина Коцељева и ФБ страница Милош Вучевић


–Захваљујем се, пре свега, локалној управи општине Коцељева на иницијативи. Они су дошли код мене пре извесног времена, са предлогом, са молбом да после готово двадесет година поново Коцељева добије канцеларију војног одсека, јер је тај однос према Војсци Србије дубоко укорењен међу житеље овог дела Мачванског округа. Не мали број девојака и момака се из општине Коцељева јавља и конкурише у Војну гимназију и Војну академију, али и на добровољно служење војног рока и да не би ишли у друге општине, већ да одговоре на питања могу да добију у својој општини, говорим и о резервном саставу, много је једноставније да у свом месту то решите- поручио је министар Вучевић приликом званичног отварања канцеларије.

Током посете Коцељеви имао је прилику да види новоизграђено обданиште у овом месту као и да обиђе градилиште зелене пијаце.

Фото: Општина Коцељева и ФБ страница Милош Вучевић


–Имао сам могућност да обиђем највеће инвестиције у самом месту Коцељева. Видео сам и будућу зелену пијацу која ће пружити најбоље могуће услове за људе који се баве не само продајом пољопривредних производа већ и услужним делатностима. И оно што је мени било веома блиско радећи посао градоначелника десет година јесте ново обданиште. Некако ме увек асоцира и враћа на време када сам био посвећен тим стварима и велики успех, то нико не може да вам одузме, кад завршите нешто овако као што је прелепо обданиште у Коцељеви, решите проблем листе чекања за малишане, да сви могу да упишу своју децу, да деца долазе да се друже, социјализују, да уче у најбољим условима и ја им на томе честитам- рекао је министар одбране и додао да су то велике ствари које мењају квалитет живота у малим општинама.

Фото: Општина Коцељева и ФБ страница Милош Вучевић


– Да не причамо само о великим градовима. Да не причамо само о овако великим инвестицијама у смислу вредности. Није увек питање само математике, већ односа према људима и очекивањима грађана. Ни један део Србије не сме да буде занемарен и запостављен. Не може да буде свуда све идентично и истоврсно, али мора да буде уравнотежено и да се Србија развија што равномерније. Коцељева је на сигурном путу већ дуго година и ја се надам да ће тако наставити да се развија, да привреда расте, да људи добро раде, да пољопривреда да још боље приносе, да се људи враћају ако су некада, у неком периоду отишли из наше државе, да опет дођу. А мислим да је све ово што се дешава добра позивница да дођу, да буду у својој држави, у својој Србији- закључио је Вучевић.
В. Бошковић

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa