Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Ученици и ђаци приредили хуманитарну приредбу

Николајева школа у ритму хуманости

Позиву да се прикључе хуманој мисији одазвали су се бројни гости, представници других шабачких школа и установа културе, родитељи и деца, који су били и више него захвална публика и испунили гледалиште
„Задовољство нам је, радост и част, да пред вас простремо звездани плашт, да вас поспемо сребрном прашином, надахнемо смехом, али и тишином. Смејте се, играјте, плачите са нама, долази време светлости, одлази тама“, поручили су ученици Основне школе „Николај Велимировић“ на почетку хуманитарног програма који су организовали прошлог четвртка сали Културног центра Шабац како би прикупили средства за лечење малолетне суграђанке А.М.

Деца за децу
Позиву да се прикључе хуманој мисији одазвали су се бројни гости, представници других шабачких школа и установа културе, родитељи и деца, који су били и више него захвална публика и испунили гледалиште.

Фото: "Глас Подриња"


Представу „Егзиперијева деца“ припремила је професорка српског језика и књижевности Јелена Угринић. Будући да је ове године рођендан Егзиперијевог „Малог принца“, приказали су адаптацију нашег модерног књижевника Тода Николетића, а лирске секвенце су употпуниле приредбу.

-Једина важна ствар је да деца прикупљају новац за децу. У питању је болесно дете коме је потребна помоћ. Николајева школа куца у ритму хуманости. И прошле године смо организовали хуманитарну акцију, ово нам је други пут. У сарадњи са Центром за социјални рад трудићемо се да ово постане традиција. Радити у школи је магија. Нема ту богзнашта да се каже, деца су вечерас рекла све, шта радимо ми, шта раде они и како та школска породица функционише- поручила је Угринићева.

Фото: "Глас Подриња"


Акције сваке године
Директор Ненад Јовић подсетио је да то није прва хуманитарна акција коју су иницирали са циљем да код деце развију емпатију и солидарност.

-Трудимо се сваке године да организујемо неку хуманитарну акцију. Покренули смо иницијативу и позвали Центар за социјални рад да видимо коме је најпотребнија помоћ. Они су нам дали предлог, радо смо се укључили у то и изабрали дете коме је најпотребнија наша помоћ. Ова скромна подршка сваког ко је учествовао у овој акцији много ће значити том детету. Потрудићемо се да и следеће године организујемо неко слично окупљање као што смо то чинили пред претходну Нову годину, прикупљање средстава за пакетиће, и да донирамо деци којој је најпотребније- рекао је Јовић.

Фото: "Глас Подриња"


Велики број ученика нашао се на сцени у оквиру програма припреманог са много посвећености, љубави и пажње. У музичком делу, наступила су деца уз пратњу професора Милоша Поповића и школски хор предвођен професором Драганом Павићем.

На хуманитарној приредби прикупљено је укупно 348.000 динара и комплетан износ уплаћен је на рачун родитеља суграђанке којој је потребна помоћ за набавку помагала која ће јој олакшати свакодневицу.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa