Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Поново у врху - шампиони пролеће 2023 (фото: Мачва инфо)

Поново у врху - шампиони пролеће 2023 (фото: Мачва инфо)

РУКОМЕТ: ОРК МАЧВА (Б)

Борба за врх

Успешна година. Поново фаворити за титулу у Првој лиги Запад. Пораз одузео јесењу титулу
Рукометаши Мачве из Богатића имали су резултатски одличну 2023. годину, а у конкуренцији су да остваре нешто што се у спорту ретко постиже, да две узастопне године буду шампиони у рангу који није елитни. То донсе квалитет и стицај околности. Могли су и други узастопни пут бити носиоци незваничне јесење титуле, али су поразом од Младости на домаћем паркету изгубили прво место.

Мачва из Богатића је пролетос прославила титулу шампиона Прве лиге Запад (трећи ранг српског рукомета) и изборила пласман у Супер Б лигу. Ипак, због немогућности да финансијски одговори захтевима вишег ранга, одлучила је да одустане и настави да се такмичи у Првој лиги Запад, где је први пораз доживела у последњем колу пред паузу и као једни од фаворита улазе у други део сезоне. У 23 одиграна званична меча Богатинци су током 2023. године остварили 16 победа, три ремија, уз четири пораза. Последњи пут су пре дуела против Младости поражени у Новој Вароши 22. априла.

Управо је Нова Варош најтеже и вероватно кључно гостовање у пролећној полусезони, уз чачанску Младост. Од тежих се још издваја пут у Пријепоље и Александровац. Гостују им: Металац, Локомотива и Мокра Гора.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa