Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Фото: ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“

Фото: ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“

Престижно признање за ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“ Шабац

Награђена еколошка престоница

Еколошка престоница ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“ добила је престижно признање и најзначајнију награду, 3000 евра за потребе школе које ће бити инвестиране у музичке реквизите неопходне за организацију свечаности у школи, кречење једне учионице и куповину клима уређаја
,,Уради нешто драстично да смеће постане фантастичноʼʼ слоган је овогодишњег конкурса Француско-српске привредне коморе, подржаног од стране Министарства просвете, а на тему Летње олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Фото: ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“


Ученици 4. разреда ОШ ,,Лаза К. Лазаревићʼʼ из Шапца и издвојеног одељења из Варне, и њихове учитељице Нада Стајић, Гордана Јеличић и Светлана Гавриловић, удруженим снагама и тимским радом, направили су Еколошку престоницу која представља отварање Олимпијаде. Продукт рада приказао је реку Сену, такмичаре који долазе чамцима, део Париза и Ајфелову кулу. Одлука за избор ове теме била је једногласна међу ученицима, јер их је заинтересовала прича о Сени и дугогодишњој загађености.
Посебно су се одушевљени сазнањем да се улаже пуно новца за чишћење реке у којој ће моћи да се купа после сто година.

Уз подршку школе и стручног жирија, конструкција је ушла у финале, а учешће у овом конкурсу узело је чак сто школа из Србије. Након прве елиминационе фазе, приступило се онлајн гласању које је трајало недељу дана.

Фото: ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“


Након завршеног гласања, у ОШ ,,Лаза К. Лазаревићʼʼ, Шабац стигла је сјајна вест. Наша Еколошка престоница добила је престижно признање и најзначајнију награду – 3000 евра за потребе школе које ће бити инвестиране у музичке реквизите неопходне за организацију свечаности у школи, кречење једне учионице и куповину клима уређаја. Дана 12. децембра, у Београду, учитељице Школе су преузели награду и тим поводом, за присутне медије, пренеле своје импресије и утиске деце у вези са сјајним искуством који су доживели.
ОШ ,,Лаза К. Лазаревић“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa