Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Валур 2023/24 (фото: ЕХФ)

Валур 2023/24 (фото: ЕХФ)

РУКОМЕТ: ЕХФ КУП (НЕДЕЉА, 19:00)

Плави на Валур

Први пут Металопластика на Исланду након 1985. Валур највећи исландски тим. Индивидуална креативност изнад тактике. Много искусних играча. Улог четвртфинале. Ослонац на Оскарсона и Магнусона
Гледајући Исланд, десетопласирани тим на ЕП, међу стативама поново упознамо Бјоргвина Пала Густавсона, чувеног исландксог голмана под надимком „Лудак“, чувара мреже Валура. Против Србије није много бранио, али је против Црне Горе забележио кључне интрвенције које су донеле победу и наредну фазу његовој репрезентацији. Бранио је у Швајцарској, Немачкој, Данској, клубовима из Лиге шампиона, а сада се вратио у своју државу у финишу каријере. Валур није имао више репрезентативаца Исланда, али је у једном од пријатнијих изненађења, Фарским острвима, наступао Алан Нордберг, десно крило. Није имао велику минутажу, постигао је један гол. Он је и једини рукометаш ван Исланда да наступа у Валуру.

Актуелни селектор Исланда је предводио Валур претходне сезоне, а након преласка у национални тим, екипу је преузео ондашњи помоћник Оскар Оскарсон. На табели су тренутно други иза ФХ Хафнафјордура са три бода мање и поразом у дербију. Доживели су три пораза у 14 мечева, најбољи су гост лиге и трећи домаћин. На Исланду неколико сезоне игра Игор Мршуља (Викингур)... Недавно је за Спортски журнал анализирао најважније играче црвених из Рејкјавика.

Исландска школа (фото: ЕХФ)


-Бенедикт Оскарсон, син тренера, одличан средњи бек, врло креативан. Магнус Магнусон је најбољи леви бек лиге уз Палмарсона. Игра на Исланду јер не жели да напусти острво. Активирали су Петерсона, десног бека такође са бундеслигашким искуством. Рукомет на Исланду је базиран на индивидуалним решењима, не тактици – истакао је Мршуља.

Валур је пре шест година у Челенџ купу елиминисао данас непостојећу Слогу из Пожеге кроз две победе у два меча, претходне сезоне су играли у осмини финала Европске лиге. У досадашњм току ЕХФ купа су елиминисали: Гранитас (Литванија), Полва Сервити (Естонија) и Мотор (Украјина), остваривши шест победа у шест утакмица. Највећи успех у историји је финале КЕШ 1980. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa