Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Трећи у Купу – Шабац Еликсир 2012 (фото: ВК Шабац)

Трећи у Купу – Шабац Еликсир 2012 (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: 2012. ГОДИШТЕ И МЛАЂИ

Бронза и пехар за крај

Нова медаља за млађе ватерполо категорије и треће место на крају куп сезоне 2023/24. године. Најмлађи Шапчани остварили три победе и два пораза. Партизан убедљиво до првог места. Повратак Војводине
Крај је само куп сезоне за млађе ватерполо категорије, још једне у којој је шабачка школа показала више од свих других, но о целој сезони ћемо писати у наредном броју, сада фокус стављамо на најмлађе који су освојили прву медаљу и први пехар у својим каријерама. Генерација 2012. и млађи, предвођена тренерима Јовановићем и Михаиловићем трећа је у Србији. Међу освајачима је и једна млада дама, која је сходно пропозицијама била у саставу Шапца.

На финалном турниру, у свом граду, у групној фази су победили убедљиво Бечеј и Валис, у дуелу где су одлучивале нијансе поражени су од Новог Београда мининалним резултатом, али су се другарима и ривалима из престонице реванширали у мечу за треће место победом 11:6. У полуфиналу су Шапчани поражени од Партизана, доминантно најбољег тима и каснијег заслуженог освајача- Београђани су све ривале побеђивали великом разликом.



Турнир је обележио и повратак Војводине. Новосађани су познати по одличној ватерполо школи, дуго нису били у самом врху млађих категорија, но најмлађа генерација је успела да се за то избор у групи са: Београдом, Радничким и Партизаном, односно полуфиналу против Новог Београда. На крају сезоне, ватерполо школа ВК Шабац пет медаља у четири генерације, три злата, сребро и бронза, партизанова школа злато, две сребра и две бронзе...

Следи старт првих рунди у Првенству Србије за 2006, 2008, 2010, 2012. годиште, као и деби 2013. на Првнеству Србије. Уз то у календару је Томо куп у Дубровнику и Регионална лига.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa