Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Иванић у кНеизвесност гарантована (фото: РК Валур фб страна)уп дуелу против Партизана

Иванић у кНеизвесност гарантована (фото: РК Валур фб страна)уп дуелу против Партизана

РУКОМЕТ: ЕХФ КУП (СУБОТА, 18:30)

Одлучиваће нијансе

Некомплетан тим Металопластике Еликсир обезбедио је активан резултат пред реваш. Утакмица изједначна већим делом. Без фаворита за пролазак у наредну фазу
Пораз није циљ у спорту, међутим да је неко Металопластици пред пут на Исланд понудио минус један, вероватно би сви прихватили. Понуда би била још примамљивија када су непосредно пред пут поједини играчи остали ван строја: Јовановић, Петровић, Дамњановића.

Одлучују нијансе (фото: РК Валур фб страна)


Како говори и резултат, меч је протекао у изједначеној игри где су своје тренутке доминације имала оба тима. Водила је и Металопластика са три гола разлике, водили су и домаћи. Плус један Исланђана је производ одморнијег тима и комплетнијег састава. Оскарсон се показао као најзначајнији играч у редовима Рејкјавика. Алиловић је погодио у последњем минуту и можда баш тај гол буде одлучивао.

В. Матић (фото: РК Валур фб страна)


У реваншу свакако нема фаворита. Валур је био у предности након жреба, али сада има плус један, али и дуг пут и гостујући паркет. Металопластика ће играти у познатом простору и пред својим навијачима те свакако и ту види прилику. Свакако субота вече слути на посебан догађај.

Валур – МП Еликсир 27:26 (11:11)
Рејкјавик. Гледалаца: 500. Судије: Пан и Пантопидан (оба Данска). Седмерци: Валур 2(2); МП 4(1). Искључења: Валур 2; МП 2 минута.
ВАЛУР: Густавсон 2, Гиласон 2, Јонсон, Бордарсон 3, Паласон, Оскарсон 6, Густафсон 1, Јулисон, Видмарсон, Рунарсон, Хостерт 4, Магнусон 4, Нордберг 2, Фликисон, Петерсон 2, Финсон 1.
МП: Павковић, Додић 2, Алиловић 6, Мирковић 1, Миловановић 2, Гавашелишвили, Арсић, У. Павловић 3, Брајовић 8, В. Павловић, Паповић 1, Симић 2, Дакић 1.


Након првих мечева једино је румунски Баиа Мар практично решио све дилеме. У Вогошћу носи плус десет. Крка и Ференцварош су близу, јер имају предност и домаћини су у реваншима, док је све отворено у двомечима: Кремс (Аус) – Брегентс (Аус) 26:26, Стеауа (Рум) – Карвина (Чеш) 28:27 и Валур – Металопластика. ФХ (Исл) и Бриксен (Ита) су фаворити јер су два пута домаћини Татрану и Олимпијакосу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa