Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СЕ ОДАЗВАО ИНИЦИЈАТИВИ БОРАЦА

Привилегије уз борачку легитимацију

Иницијативу је покренуло удружење “Херојска 549. моторизована бригада “Цар Душан Силни“ из Призрена, која има одбор у Шапцу и још 53 места у Србији. Председник Удружења Владан Ранковић захвалио се Заводу за јавно здравље који је први одговорио на њихову иницијативу
Поводом обележавања 25 година од НАТО агресије, Завод за јавно здравље Шабац донео је одлуку да све особе које имају статус борца на територији Мачванског округа добију одређене повластице у овој здравственој установи. Повластице ће подразумевати приоритет приликом услуга које Завод пружа, као и попуст на здравствене услуге на лични захтев, без упута наделжног доктора медицине.

Иницијативу је покренуло удружење “Херојска 549. моторизована бригада “Цар Душан Силни“ из Призрена, која има одбор у Шапцу и још 53 места у Србији. Председник Удружења Владан Ранковић захвалио се Заводу за јавно здравље који је први одговорио на њихову иницијативу.

Фото: "Глас Подриња"


-Послали смо допис иницијативе за борце из Мачванског округа пре око месец дана. Желели смо да на неки начин Град Шабац и градске установе укажу поштовање борцима који су се борили за ову земљу. Завод се одазвао и од овог тренутка сви борци са борачком легитимацијом ће моћи да остваре бенефите у овој установи, рекао је Ранковић.

Директор ЗЗЈЗ Шабац МСц. др Бранко Вујковић изјавио је да је ово најмање што једна здравствена установа може да учини за борце. Истакао је да се ради о симболичном гесту и да очекује да се и друге установе одазову иницијативи.

Фото: "Глас Подриња"


-Врлине и храброст ових људи јесу образац како се треба понашати и какав однос треба имати према својој отаџбини. Јако сам задовољан што смо као друштво довољно сазрели да се ових људи сећамо, да их никада не заборављамо и да их поштујемо. Наравно да ћемо и у наредном периоду излазити у сусрет свим честитим и храбрим иницијативама, а поготову оним људима који су као борци из 549 моторизоване бригаде пружили снажан отпор НАТО агресији, рекао је др Вујковић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa